Πανεπιστήμιο της Δευτέρας 15 Χρόνια Πολιτιστικής Προσφοράς

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου  η τελετή λήξης των εργασιών του Πανεπιστημίου της Δευτέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.

Το Πανεπιστήμιο της Δευτέρας, που αποτελεί τον πολιτιστικό βραχίονα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, άρχισε τη λειτουργία του το 1997, στις αίθουσες του Cyprus College και αργότερα, με την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του νέου κτηρίου του Πανεπιστημίου. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Δρα Ανδρέα Ελευθεριάδη, Πρόεδρο Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Δήμαρχο Στροβόλου, και Σώζο Χαραλαμπίδη Πολιτιστικό Λειτουργό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Διευθυντή του Πανεπιστημίου της Δευτέρας  έθεσε ως στόχο την προσφορά γνώσης, σε εκλαϊκευμένη μορφή, στο ευρύτερο κοινό  και κατ΄ επέκταση τη δραστηριοποίηση του Κολλεγίου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

 

Μέσα στα 15 χρόνια της λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο της Δευτέρας  φιλοξένησε μια πλειάδα διακεκριμένων επιστημόνων από Κύπρο,  Ελλάδα και τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο  και όχι μόνο, οργάνωσε δε  πέραν των 370 εκδηλώσεων τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών. Οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου της Δευτέρας θα συνεχισθούν κατά την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα, όσον αφορά στη θεματολογία αλλά και στην επιλογή των ομιλητών- συζητητών. Έχει ήδη εξασφαλισθεί η συνέχιση της συνεργασίας με τον ΘΟΚ, για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, με τρείς νέες θεατρικές παραγωγές και ετοιμάζεται το πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει και άλλες καινοτομίες.

 

Για να παρακολουθήσετε την τελετή λήξης του Πανεπιστημίου της Δευτέρας (21/5/2012) πατήστε το πιο κάτω link