Ιστορία

Ο Ιωάννης Γρηγορίου το 1961 ίδρυσε το πρώτο πανεπιστημιακό κολλέγιο στην Κύπρο, με την ονομασία Cyprus College, με το στόχο να παρέχει στους φοιτητές ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν ακαδημαϊκή και πρακτική γνώση. Το Κολέγιο μετεξελίχτηκε σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2007, μετά από αλλαγή στη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο. Όλα τα προπτυχιακά (Bachelor), μεταπτυχιακά (Master’s) και διδακτορικά (PhD) προγράμματα έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν έξι σχολές: η Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, η Σχολή Θετικών Επιστημών, η Νομική Σχολή και η Ιατρική Σχολή. Επιπρόσθετα, λειτουργεί Μονάδα Εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων, με έδρα τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1998. Με τη συμμετοχή πάνω από 80 διαπιστευμένων Πανεπιστημίων σε 28 χώρες σε όλη την Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, και Μέση Ανατολή, το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από 70,000 προσωπικό και 1,000,000 φοιτητές παγκοσμίως.

Σχετικά Αρχεία