3η Ημερίδα Φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη φοιτητική Ημερίδα CAMeSM (Cyprus Annual Medical Students Meeting - Ετήσιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής). Πρόκειται για ολοήμερη πολύ-θεματική Ημερίδα όπου οι φοιτητές Ιατρικής παρουσιάζουν, αναλύουν και συζητούν θέματα επιστημονικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, προβληματισμούς αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα ζητήματα. Το συνέδριο έχει πλέον καταστεί ετήσιος θεσμός και απευθύνεται στους φοιτητές Iατρικής στην Κύπρο με στόχο να αλληλοεπιδράσουν, να μάθουν, να προωθήσουν τα ιδανικά της Ιατρικής και να γίνουν πρεσβευτές της σύγχρονης ιατρικής πράξης και ηθικής. Εκτός από τους φοιτητές της Ιατρικής από όλες τις Ιατρικές Σχολές της Κύπρου, στην Ημερίδα θα συμμετέχουν επιστήμονες από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, και διεθνή Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Κέντρα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει προετοιμαστεί από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και περιλαμβάνει ομιλίες από εγνωσμένου κύρους ειδήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Ξεχωριστή η παρουσία του Καθηγητή Αυξέντιου Καλανγκού τον οποίο αποκαλούν τα «χρυσά χέρια» της παιδικής καρδιοχειρουργικής. Είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και επικεφαλής ομάδας χειρουργών προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του ανά τον κόσμο. Ομιλητής διεθνούς κύρους, στο συνέδριο και ο Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, ο επιστήμονας που άλλαξε το πρόσωπο της βιοατρικής. Είναι καθηγητής παιδιατρικής και από το 2010 κατέχει την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care). Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης πρακτικά εργαστήρια και συζητήσεις σε θέματα ιατρικής ηθικής. Επιπλέον, φοιτητές θα οργανώσουν εκπαιδευτικά περίπτερα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση για διάφορες ασθένειες και ζητήματα Δημόσιας Υγείας που παρατηρούνται στην καθημερινή ιατρική πρακτική.

Η 3η Φοιτητική Ημερίδα CAMeSM τελεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα είναι ανοικτή για το κοινό. Το “Ετήσιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Κύπρου” θα ενημερώσει τους φοιτητές για τα σύγχρονα ζητήματα που άπτονται των ιατρικών και βίο-ιατρικών επιστημών και θα επιδιώξει την εξοικείωσή τους με τις διάφορες κατευθύνσεις του κλάδου. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις προοπτικές που διανοίγει η Ιατρική επιστήμη και τα εφόδια που πρέπει να διαθέτει ο Ιατρός του μέλλοντος.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι εγγραφές αρχίζουν στις 9.00πμ.

Σχετικά Αρχεία

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα