Ορκωμοσία πρωτοετών φοιτητών Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου μας

H τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών φοιτητών της Οδοντιατρικής (White Coat Ceremony) πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τη συμμετοχή των πρυτανικών Αρχών, της Διοίκησης και του ακαδημαϊκού προσωπικού. Οι φοιτητές της Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προέρχονται από χώρες όπως τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ και φυσικά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του πανεπιστημίου Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γεώργιος Πετρίκκος. Αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη που φέρνει στην κυπριακή κοινωνία η ίδρυση της πρώτης Οδοντιατρικής στον τόπο. Μεταξύ αυτών, η ανάπτυξη της έρευνας και η γενική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε παγκύπριο επίπεδο, η προσέλκυση εξειδικευμένου ακαδημαϊκού προσωπικού και εμπειρογνωμόνων.

Απευθυνόμενος στους πρωτοετείς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Καθηγητής Γεώργιος Παλαγγιάς αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της καλής περίθαλψης. Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι της Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να είναι ικανοί να προσφέρουν ασφαλή περίθαλψη μέσα από τη συνεχή ανάλυση των κινδύνων, την πρόληψη, να στηρίζονται στην επιστημονική γνώση και την δοκιμασμένη εμπειρία, να προσφέρουν ισότιμα την οδοντιατρική περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς και τέλος να προσφέρουν περίθαλψη που να εστιάζεται στον κάθε ασθενή ξεχωριστά και στις ανάγκες του.

Παράλληλα με την τελετή συνεδρίασε και το Συμβουλευτικό Σώμα της Οδοντιατρικής που αποτελείται από επιφανείς επιστήμονες του εξωτερικού και όπου συζητήθηκαν οι στρατηγικοί στόχοι και τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Κοινωνία της Κύπρου.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα