Ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου μας

Φως στα όσα συμβαίνουν στο πλαίσιο των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αναμένεται να ρίξει ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στις 11:00πμ στην αίθουσα 010.

Ο διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες που διεξάγονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ θα μιλήσει για το Κυπριακό αλλά και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τη διάλεξη διοργανώνει η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των φοιτητών με την παροχή γνώσεων και πληροφοριών από έγκριτους νομικούς και διπλωμάτες ανάλογα με τον κλάδο δικαίου. Παράλληλα επιδιώκεται η εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές έννοιες που προσδιορίζουν τον εθνικό βίο σε σχέση με τους γείτονες, με βασικά θέματα του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων. Ο νομικός στην σύγχρονη εποχή πρέπει να έχει μια σφαιρική γνώση των ζητημάτων που άπτονται διαφόρων θεμάτων του δικαίου και μια ολιστική προσέγγιση των νομικών ζητημάτων.

Ο Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης διορίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ως διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Την περίοδο 1/3/2013–31/8/2013 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής (Γενικός Γραμματέας) του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα