Το βιβλίο του Προέδρου της Κίνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το βιβλίο του Προέδρου της Κίνας παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόκειται και για τη δεύτερη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνδιοργανωτής της παρουσίασης ήταν η Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Huang Xingyuan, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του βιβλίου στην κατανόηση της κινεζικής πραγματικότητας, των στρατηγικών στόχων της, καθώς και των προκλήσεων διακυβέρνησής της. Ανάλυση του βιβλίου έκανε ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε η εκδήλωση. Όπως ανέφερε ο Πρύτανης: «υπό την ηγεσία του Xi Jinping, η Κίνα επαναπροσδιόρισε αποτελεσματικά την πορεία για την βιώσιμη ανάπτυξη, την παραγωγή τεχνολογιών αιχμής, την συνεργασία των λαών, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό. Το βιβλίο “Η διακυβέρνηση της Κίνας Τόμος ΙΙ” συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση των αρχών της διακυβέρνησης στο εσωτερικό της ηγεσίας, τους στόχους της κινεζικής πολιτικής, τόσο εντός όσο και διεθνώς και της πορείας του Κινεζικού λαού στο δρόμο της ανάπτυξης. Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε όσους επιθυμούν να έχουν μια καθαρή εικόνα για την ηγεσία του Προέδρου Xi Jinping και πώς ο ίδιος βλέπει τον κόσμο και τον ρόλο της Κίνας στο διεθνές γίγνεσθαι».Τρίτος ομιλητής ο επ. Καθηγητής Ευριπίδης Στυλιανίδης της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης (εκ μέρους του, ο αν. Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους). «Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο» έγραψε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής «μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα επιτεύγματα της Κίνας, ιδιαίτερα υπό την ηγεσία του Προέδρου XiJinpingκαι να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον και τι επιφυλάσσει γι’ αυτή τη μεγάλη χώρα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο». 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα