3ο Ετήσιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής στο Πανεπιστήμιό μας

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά τη φοιτητική Ημερίδα CAMeSM (Cyprus Annual Medical Students Meeting - Ετήσιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής). Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης Ημερίδας οι φοιτητές της Ιατρικής παρουσίασαν, ανέλυσαν και συζήτησαν θέματα επιστημονικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, προβληματισμούς αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα ζητήματα.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν διά εκπροσώπου ο υπουργός Υγείας, δια εκπροσώπου ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρύτανης και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Πρεσβείας «γιατί εδώ φοιτούν πέραν των πενήντα Γερμανών οι οποίοι επέλεξαν την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τις σπουδές τους». Η Γερμανική Πρεσβεία ανακοίνωσε την παραχώρηση υποτροφιών  σε φοιτητές για καλοκαιρινή εκπαίδευση σε νοσοκομεία ευρωπαϊκών χωρών.  

Στο χαιρετισμό του υπουργού Υγείας έγινε ειδική αναφορά στην παρουσία του Καθηγητή Αυξέντιου Καλανγκού τον οποίο αποκαλούν τα «χρυσά χέρια» της παιδικής καρδιοχειρουργικής και στη συμβολή του για τα παιδιά της Κύπρου. Έγινε επίσης τιμητική αναφορά και στον Καθηγητή Γεώργιο Χρούσο, τον επιστήμονα που άλλαξε το πρόσωπο της βιοατρικής. Από πλευράς των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, ιδιαίτερα συγκινητική και εμπνευσμένη η ομιλία της Καλλιόπης Ιωακείμ η οποία είναι η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. «Φορώντας τη λευκή ρόμπα θα αντιληφθείτε την αγνότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής. Κανένας λόγος δεν μπορεί να το εκφράσει. Με τη λευκή ρόμπα που φοράτε σήμερα ένας ασθενής θα σας πει ευχαριστώ…».

Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής (White Coat Ceremony) με τη συμμετοχή των φοιτητών, των οικείων τους και του ακαδημαϊκού προσωπικού.

 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα