Σημαντική Διάκριση Νομικής Σχολής

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διοργάνωσε σεμινάριο για φοιτητές και νέους αποφοίτους Νομικής σε θέματα τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού δικαίου όπου έλαβαν μέρος ομάδες από σχεδόν όλες τις Νομικές Σχολές της Κύπρου.
 
Ανάμεσά τους, πήραν μέρος και δύο ομάδες φοιτητών Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίες ανέπτυξαν εισηγήσεις με θέματα «Η ευθύνη της τράπεζας ως παρόχου υπηρεσιών πληρωμών αναφορικά με τις μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής» (παρουσιάστηκε από τις φοιτήτριες Αντριάνα Σάλιαρη, Κωνσταντίνα Σταυρογιάννη και Μαρία Βουκελάτου) και «Καταχρηστικές ρήτρες σε τραπεζικές συμβάσεις : Ελλείψεις και πρόοδος στην κυπριακή νομική πραγματικότητα» (παρουσιάστηκε από τους φοιτητές/τριες : Ασημίνα Μπαλή, Γεωργία – Έλση Κερούλη, Αλέξανδρο Ντάλλα και Νίκο Ζένιου).
 
Την επίβλεψη και των δύο ομάδων είχαν οι συνάδελφοί μας Δρ. Χριστιάνα Μάρκου και Δρ. Ευριπίδης Ρίζος καθώς και η κα. Βενετία Αργυροπούλου/Ειδική Επιστημονική Συνεργάτης Νομικής Σχολής.
 
Το Πανεπιστήμιο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η  ομάδα που ανέπτυξε την παραπάνω πρώτη εισήγηση (με θέμα τις μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής) κέρδισε το πρώτο βραβείο.  Διάκριση έλαβε, επίσης, και η άλλη ομάδα καθώς κατετάγη στις τρεις καλύτερες.