Διεθνές Μνημόνιο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου μας και του ουκρανικού National Pedagogical Dragomanov University

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι πρυτανικές Αρχές του National Pedagogical Dragomanov University της Ουκρανίας από τις 25 έως και τις 28 Μαΐου. Το National Pedagogical Dragomanov University θα εκπροσωπηθεί από τον Πρύτανη Viktor Andruschenko, τον Αντιπρύτανη Volodymyr Lavrynenko και την Γραμματέα Επιστημών Lesia Panchenko. Την Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 11:00πμ ο Πρύτανης του National Pedagogical Dragomanov University, Viktor Andruschenko και ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος θα συνυπογράψουν Διεθνές Μνημόνιο Συνεργασίας στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στην παρουσία και του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Borys Humeniuk.

 

Το Μνημόνιο θα επισφραγίσει το διάλογο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και την κοινή βούληση για συν-διοργάνωση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τη συν-επίβλεψη διδακτορικών διατριβών καθώς και τη συνεργασία στον επιστημονικό και ερευνητικό τομέα. Η συνεργασία αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών αλλά και την προώθηση και αμοιβαία διδασκαλία της γλώσσας των δύο χωρών.

 

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι «η υπογραφή Διεθνούς Μνημονίου Συνεργασίας με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ουκρανίας ενισχύει ακόμη περισσότερο την πολιτική εξωστρέφειας του πανεπιστημίου μας. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας που έχει ανάγκη η Κύπρος, στην πορεία της να καταστεί περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνυπογράψουμε το μνημόνιο το οποίο θα συστηματοποιεί τις επόμενες ενέργειες προς τον κοινό στόχο».

 

Προσκαλούνται τα ΜΜΕ να καλύψουν την τελετή υπογραφής του Μνημονίου

 

Για περαιτέρω λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την

Λειτουργό Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Στέλλα Ηρακλέους: 22713187 S.Heracleous@euc.ac.cy