Διεθνής Εβδομάδα Διδακτικής κινητικότητας Erasmus στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 23-27 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Διεθνής Εβδομάδα κινητικότητας Erasmus+. Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας διδάσκοντες και ερευνητές από 12 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Πολωνία, Σλοβακία) δίδαξαν ένα πολύ ευρύ φάσμα αντικειμένων (Ιατρική, Νομική, Θετικές Επιστήμες, Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες) στις αίθουσες του πανεπιστημίου, παρουσίασαν ερευνητικές εργασίες και συμμετείχαν σε εργαστήρια και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας  συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον με τους διδάσκοντες και ερευνητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και να γνωρίσουν την ιστορία, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας, ο Καθ. Αντρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τόνισε την σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο στην διεθνοποίηση μέσω του προγράμματος Erasmus. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης κυρία Ανδρούλλα Παπαναστασίου εξήρε την συμβολή του προγράμματος Erasmus στην κινητικότητα στην Ευρώπη και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή όπως η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Λευκωσία όπου πήραν μια γενική εικόνα της αρχαίας οχυρωμένης πόλης. Το αποκορύφωμα της εβδομάδας ήταν συναυλία που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του πανεπιστήμιου με συμμετοχή καλλιτεχνών από την Εσθονία, το Conservatorio Conseza της Ιταλίας και την Κύπρο. Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο κ. Tomasso Coniglio, αναπληρωτής διευθυντής της Ιταλικής πρεσβείας στην Κύπρο. 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info