Δράσεις Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας

Σειρά εκδηλώσεων και κοινωνικών δράσεων οργάνωσαν ή συμμετείχαν ενεργώς, τις τελευταίες εβδομάδες, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του προγράμματος Νοσηλευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από τις εκδηλώσεις ξεχώρισε η ημερίδα «Ο ρόλος του επαγγελματία υγείας στην πρόληψη, αξιολόγηση και διαχείριση των Ελκών Πίεσης» που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου. Τα έλκη πίεσης μπορούν να προληφθούν, εφόσον οι νοσηλευτές γνωρίζουν και εφαρμόζουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, το σύστημα πρόληψης που είναι βασισμένο σε αξιόπιστες αποδείξεις.

 

Φοιτητές του προγράμματος Νοσηλευτικής συμμετείχαν για 2η συνεχόμενη χρονιά, στην άσκηση του σεμιναρίου: “Διαχείριση Μαζικών Απωλειών Υγείας” η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας στη Λάρνακα. Το σενάριο της άσκησης προνοούσε σεισμούς πολλών ρίχτερ, όπου σπίτια και μεγάλα κτίρια κατέρρευσαν και εγκλωβίστηκαν πολλοί άνθρωποι στα συντρίμμια. Στους φοιτητές θα απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από το Κ.Σ.Ε.Π.Α.

 

Μετά από αίτημα του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου, παράρτημα Λεμεσού, το πρόγραμμα Νοσηλευτικής συμμετείχε σε εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη. Οι φοιτητές, εκτός από την ενημέρωση του κοινού διεκπεραίωναν και αναλύσεις αίματος για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και του παλμού. Επίσης, φοιτητές του προγράμματος Νοσηλευτικής αλλά και της Αθλητικής Επιστήμης και Ακτινοδιαγνωστικής Ακτινοθεραπείας παρακάθισαν σε εξετάσεις (γραπτές, προφορικές και πρακτικές) για πιστοποίηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α΄ Βοηθειών.