Επίσημη επίσκεψη του Πρύτανη του Ουκρανικού National Pedagogical Dragomanov University στο Πανεπιστήμιο μας

Διεθνές Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν οι Πρυτάνεις, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος και του National Pedagogical Dragomanov University(DNPU), Καθηγητής, Viktor Andruschenko στην Αίθουσα της Συγκλήτου. Στο πλαίσιο της τελετής, ο Πρύτανης του National Pedagogical Dragomanov University  ανέφερε ότι «μας τιμά ιδιαίτερα η φιλοξενία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θεωρούμε την υπογραφή του Memorandum of Understanding ως συμφωνία, ιστορικής σημασίας. Το DNPU, με πέραν των 180 ετών ιστορίας επιθυμεί να μοιραστεί τη γνώση του στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα θέλει να εισαχθεί στην ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή οικογένεια. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου ήρθαμε να μάθουμε από εσάς και προσβλέπουμε στα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και στη συνεργασία για κοινά προγράμματα και ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού».    

 

Από πλευράς του, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι «Παιδεία και Πολιτισμός αποτελούν πυλώνες ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα αλλά ακόμη σημαντικότερο, ανάμεσα σε χώρες και λαούς. Ως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και εκ μέρους της ακαδημαϊκής μας κοινότητας και διοίκησης υποδέχομαι με ιδιαίτερη χαρά τον Πρύτανη του National Pedagogical Dragomanov University, τον Καθηγητή Viktor Andruschenko. Η συνεργασία των δύο πανεπιστημίων δημιουργεί πολλαπλασιαστική ισχύ στους στρατηγικούς μας στόχους για εξωστρέφεια και διεθνοποίηση της έρευνας και της γνώσης. Σήμερα είναι αφετηρία για κάτι πολύ σημαντικό».

 

Σημειώνεται ότι οι δύο ακαδημαϊκοί είναι ταυτόχρονα Πρόεδροι της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων Ουκρανίας και Κύπρου, αντίστοιχα. Και οι δύο τους ευχαρίστησαν τον πρέσβη της Ουκρανίας  στην Κύπρο Dr. Borys Humeniuk για τις δράσεις που ανέπτυξε ώστε να επιτευχθεί η συνεργασία.

 

Στην ουκρανική αποστολή συμμετείχαν και ο αντιπρύτανης Volodymyr Lavrynenko καθώς και η γραμματέας Επιστημών Lesia Panchenko.