Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αλλαντικών Γρηγορίου και Αρτοποιίας Ζορπάς

Φοιτητές του Προγράμματος Διατροφής-Διαιτολόγιας συνοδευόμενοι από τον καθηγητή και τη μέντορα τους  Δρ. Ιωάννης Καρή και κ. Βάνα Γιάγκου επισκέφτηκαν τη Βιομηχανία Αλλαντικών Γρηγορίου στη Λεμεσό και τη Βιομηχανία Αρτοποιίας Ζορπάς στην Αραδίππου.
 
Οι επαγγελματικές επισκέψεις οι οποίες διοργανώθηκαν με τη στήριξη του Κέντρου Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στόχο είχαν να βοηθήσουν τους σπουδαστές να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα παρασκευής και προετοιμασίας τροφίμων όπως και να παρατηρήσουν τις συνθήκες και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Στις επισκέψεις οι φοιτητές ενημερώθηκαν  για θέματα Τεχνολογίας κρεατοπαρασκευασμάτων, για την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και του Συστήματος HACCP. Επίσης  ενημερώθηκαν για καινοτομίες στον τομέα της παραγωγής κρεατοπαρασκευασμάτων και τα προϊόντα ειδικής διατροφής της εταιρείας Γρηγορίου.
 
Στη Βιομηχανία Αρτοποιίας Ζορπάς  οι φοιτητές παρακολούθησαν την παραγωγή  αρτοπαρασκευασμάτων όπως επίσης και των υγιεινών και διαιτητικών προϊόντων, πληροφορήθηκαν για την εφαρμογή του Συστήματος HACCP και ενημερώθηκαν για τους στόχους του Ιδρύματος «ΜΑΖΙ» που προωθεί τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής που είναι και ο πρωταρχικός ρόλος του κάθε διαιτολόγου