Select Page

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Erasmus+ για το έργο «Ζωντανό Βιβλίο»

Posted: July 24, 2019

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους €400.000, εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την υλοποίηση που αφορά τη διεξαγωγή έρευνας, με στόχο τη δημιουργία ενός προγράμματος βελτίωσης της ικανότητας ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας από εννέα έως δέκα-πέντε ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα. Την πρόταση ετοίμασε ομάδα επιστημόνων από το ερευνητικό εργαστήριο ICT-Enhanced Education (ICTEE) του τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το σχέδιο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του Erasmus+ και εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης. Φέρει τον τίτλο “The Living Book – Augmenting Reading For Life” («Το Ζωντανό Βιβλίο – Ενισχύοντας την Ανάγνωση για τη Ζωή»).

 

Το ερευνητικό εργαστήριο ICTEE έχει ρόλο συντονιστή στην υλοποίηση του έργου. Η συγκεκριμένη πρόταση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατετάγη πρώτη μεταξύ των τριάντα-πέντε προτάσεων που υποβλήθηκαν στην κατηγορία «Σχολική Εκπαίδευσης». Η ερευνητική ομάδα του ICTEE στελεχώνεται από μέλη του Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου:

 

  • Δρ Μαρία Μελετίου – Μαυροθέρης (Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου ICTEE)
  • Δρ Χρήστος Δημόπουλος (Υπό-διευθυντής του τομέα IT στο ερευνητικό εργαστήριο ICTEE)
  • Δρ Κωνσταντίνα Χαραλάμπους
  • Δρ Κατερίνα Μαύρου

 

Στην υλοποίηση της έρευνας θα εμπλακεί επιπλέον αριθμός επιστημόνων από το διδακτικό προσωπικό, καθώς και νέοι μεταδιδακτορικοί φοιτητές.

 

 

 

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.