Η πρώτη Οδοντιατρική Σχολή στην Κύπρο

Συγχαρητήρια, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τη λειτουργία της πρώτης Οδοντιατρικής Σχολής στη χώρα μας. Από του βήματος της εκδήλωσης, IN Business Awards ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η δική σας επιτυχία συμβάλλει αυτονόητα στη βελτίωση της οικονομίας αλλά και της αξιοπιστίας της πατρίδας μας». Είχε προηγηθεί ο Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη λειτουργία της Οδοντιατρικής Σχολής, «10 χρόνια μετά τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Laureate». Ο Δρ Χατζηκυπριανού ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος πανεπιστημιακός οργανισμός Laureate International Universities στον οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου προχώρησε σε ουσιαστικές επενδύσεις στην χώρα μας που ξεπερνούν τα €100 εκατομμύρια, με βασικό πυλώνα στην στρατηγική του, την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, η οποία να συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της οικονομίας, της βιομηχανίας και της κοινωνίας».

 

Ο κ. Χατζηκυπριανού είπε, επίσης ότι «η βιώσιμη βάση ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης του τόπου πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο εκπαίδευση/έρευνα-καινοτομία-επιχειρηματικότητα». Σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με τη λειτουργία του Microsoft Innovation Centre έχει προσφέρει δυνατότητες στην καινοτομία και μέσω του κέντρου δημιουργήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα 60 νέα start ups». Ανέφερε επίσης ότι «η αναβάθμιση και η ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές κέντρο παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης θα προσδώσει μακροχρόνια βιωσιμότητα και ανάπτυξη της οικονομίας». Εξήγησε ότι οι χώρες που ανακηρύσσονται πρωταθλητές στην ανταγωνιστικότητα έχουν επίσης την ικανότητα στο να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα και μυαλά αλλά και να εστιάζουν σε εκπαίδευση και σε τομείς που έχει ανάγκη ο παραγωγικός ιστός και η κοινωνία. «Στις χώρες αυτές δεν είναι πόσοι σπουδάζουν αλλά πώς αυτό που σπουδάζουν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Tα ένατα IN Business Awards παρουσίασε Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα οποία επιβραβεύουν τους άριστους του κυπριακού επιχειρείν.