Καθηγητής μας εκπροσωπεί την Κύπρο στο 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Comics

Εκπρόσωπος της Κύπρου στο 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Comics είναι ο επ. Καθηγητής Γραφικών Τεχνών  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσος Αναστασιάδης. Επιλέγηκε από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρουμανία. Το φεστιβάλ διοργανώνουν στο Βελιγράδι, τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC). Το κύριο θέμα της φετινής διοργάνωσης φέρει τον τίτλο «Respect». Επιλέγηκε λόγω της δραματικής επικαιρότητάς του που σημάδεψε τόσο την ευρωπαϊκή πολιτική όσο και την κοινωνική ζωή: συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις για την προσφυγική κρίση και το κλίμα αβεβαιότητας που προκάλεσαν τα τρομοκρατικά κρούσματα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιασθεί και το τελευταίο μυθιστόρημα με γραφικά που φέρει τον τίτλο «Fascista» του επ. Καθηγητή Τάσου Αναστασιάδη. Το μυθιστόρημα «Fascista» στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για όλες τις μορφές του φασισμού. Ο συγγραφέας μέσα από το έργο του επιδιώκει την εξάλειψη όλων των φασιστικών ιδεών και επιχειρεί να αναδείξει τις αξίες της Ευρώπης όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η Δικαιοσύνη, η ανεκτικότητα και η αποδοχή.

Το 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Comics (EUNIC Romania‎Salonul European de Bandă Desenată 2017) άνοιξε τις πύλες του στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου.