Κύπρο-Κινεζική πολιτιστική συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Κύπρο-Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο (Chinese Cultural Center) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσε τη δεύτερη εκδήλωσή του, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Huang Xingyuan.  Στην εκδήλωση «One Belt One Road - Connecting Cultures» εκατοντάδες φοιτητές ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της κινεζικής και κυπριακής κουλτούρας. Η όλη εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στην διαπολιτισμική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να γνωρίσει πτυχές και στοιχεία του πολιτισμού της Κίνας και της Κύπρου. Ειδικότερα, από κινεζικής πλευράς παρουσιάσθηκαν δείγματα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπως είναι η κινεζική καλλιγραφία.

Ο πρέσβης της Κίνας επαίνεσε τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ανέφερε ότι «η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική αφού δημιουργεί την κατάλληλη πολιτισμική γέφυρα που υπερβαίνει τα όρια του ακαδημαϊκού Ιδρύματος και λειτουργεί ως δεσμός ανάμεσα στην Κύπρο και την Κίνα». Ο κινέζος πρέσβης Huang Xingyuan υπογράμμισε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσφέρουν την ευκαιρία στους Κινέζους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου από τη μια και στους Κύπριους και άλλους Ευρωπαίους φοιτητές από την άλλη, να έρθουν πιο κοντά».

Ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα "Belt and Road" αποτελεί πλέον την επίσημη αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική της Κίνας στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μόνο πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο που έχει υπογράψει τη συμφωνία World Universities Alliance for "Belt and Road". Σε αυτό το πλαίσιο η εκδήλωση είναι μια έμπρακτη απόδειξη των στενών δεσμών αλλά και της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που χαίρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον εκπαιδευτικό χώρο της Κίνας» είπε ο Πρύτανης.
     

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info