Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο Πανεπιστήμιό μας

Επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή και στην Οδοντιατρική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του. Ο κ. Νεοφύτου, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και στις άλλες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δρ. Χριστόφορο Χατζηκυπριανού και τον Πρύτανη, Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο. «Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου μείναμε εντυπωσιασμένοι» δήλωσε, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Η Κύπρος της επιτυχίας είναι η κρυμμένη Κύπρος … υπάρχουν οι ιδιωτικοί θεσμοί, όπως η ιδιωτική Εκπαίδευση που αναβαθμίζουν τη χώρα μας. Είπα ότι σήμερα βλέπουμε την καλύτερη Κύπρο, την Κύπρο που οραματιζόμαστε, αλλά και μια άγνωστη Κύπρο για τους Κύπριους πολίτες» είπε ο κ. Νεοφύτου.

Αναφερόμενος στην Ιατρική Σχολή και την Οδοντιατρική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσιάσθηκε πεπεισμένος ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια αποτελούν σημαντικούς φορείς τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Έδωσε συγχαρητήρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και αναφέρθηκε σε μεγάλες προοπτικές. Είπε συγκεκριμένα: «Μπήκαμε σε τάξεις φοιτητών. Οι Κύπριοι φοιτητές μειοψηφία στη χώρα τους. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία. Η πλειοψηφία των φοιτητών που σπουδάζουν σήμερα στην Κύπρο, στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι ξένοι φοιτητές, οι πλείστοι εκ των οποίων Ευρωπαίοι. Αυτή είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Ο Γερμανός, ο Αυστριακός, ο Ιταλός να έρχεται να σπουδάσει στη Κύπρο. Να γίνει γιατρός στην Κύπρο. Ακόμη και Αμερικανοί».

Καλωσορίζοντάς τον κ. Νεοφύτου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν πρωτοπορεί μόνο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζει και για τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου».  

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info