Ο νομπελίστας R. Huber επίτιμος καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Με όλες τις τιμές υποδέχθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον νομπελίστα βιοχημικό Robert Huber από το Cardiff University στον οποίο απένειμε τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή, κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου. Τον τίτλο απένειμε ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος ο οποίος ανέφερε ότι «οι τιμές που αποδίδονται αποτελούν έκφραση του ενθουσιασμού που διακατέχει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές αλλά και γενικότερα τον επιστημονικό κόσμο της Κύπρου για την παρουσία ενός ξεχωριστού επιστήμονα και ερευνητή στη χώρα μας και ειδικότερα στο πανεπιστήμιό μας». Ο πρύτανης αναφέρθηκε εκτενώς στο ερευνητικό έργο του νομπελίστα ο οποίος τιμήθηκε το 1988 από τη Σουηδική Ακαδημία «για τον προσδιορισμό της τρισδιάστατης δομής ενός φωτοσυνθετικού κέντρου αντιδράσεων». Ο καθηγητής Κ. Γουλιάμος ανακοίνωσε την τακτική  συνεργασία με τον νομπελίστα Robert Huber στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο ως ένα επιστημονικό Ίδρυμα αριστείας και διεθνούς κύρους.

 

Συγκινημένος, ο νομπελίστας καθηγητής ευχαρίστησε τον πρύτανη και τη Σύγκλητο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την τιμή της οποίας έτυχε. Πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη μου τιμή που αποτελώ πλέον μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.»

 

Ο Robert Huber ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές στο 2ο Παγκόσμιο Βίο-Ιατρικό Συνέδριο με τίτλο “Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος” και με γενικό τίτλο: «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Γενικός Υπεύθυνος Οργάνωσης και Επόπτης Ημερίδας ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιωάννης Πατρίκιος.  Το Παγκόσμιο Συνέδριο Βίο-Ιατρικής στην Κύπρο οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά  καθιστώντας το πλέον, ετήσιο θεσμό. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Γενικός χορηγός ήταν ο κολοσσός Bayer/NOVAGEM LTD.   

Εκτός του καθηγητή Robert Huber, στο συνέδριο συμμετείχε και ένας μεγάλος αριθμός παγκοσμίου φήμης επιστημόνων από το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ο διάσημος καθηγητής

Δρ Philippe Froquel, γνωστός για την τεράστια προσφορά του στο πεδίο της παχυσαρκίας και του διαβήτη,  ο καθηγητής  Γιώργος Χρούσος (UNESCO Chair on Adolescent Health Care), από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο  καθηγητής Πάνος Βάρδας (President of the European Society of Cardiology)  Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info