Παρουσίαση βιβλίου για την Κυπριακή Πολιτική Δικονομία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου «Κυπριακή Πολιτική Δικονομία» του Επίκουρου Καθηγητή Νικολάου Δ. Κουλούρη της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου.  Παραβρέθηκαν διακεκριμένοι πολιτειακοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, νομικοί και πλήθος φοιτητών. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ο εκδοτικός Οίκος «Νομική Βιβλιοθήκη».

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρων Νικολάτος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο και εύχρηστο σύγγραμμα, το οποίο, είμαι βέβαιος, ότι θα αποτελέσει απαραίτητο εφόδιο κάθε νομικής βιβλιοθήκης και κάθε δικαστή, νομικού και δικηγόρου».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, στο δικό του χαιρετισμό επαίνεσε την πρωτοβουλία του συγγραφέα να ασχοληθεί με τρόπο εμπεριστατωμένο με ένα περίπλοκο αντικείμενο της νομικής επιστήμης, όπως είναι η πολιτική δικονομία, και να το πραγματευθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης, στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε τα ακόλουθα : «Tα κεφάλαια του βιβλίου του κ. Κουλούρη δίδουν πλήρη εικόνα της δομής και οργάνωσης των Κυπριακών Δικαστηρίων, της εισαγωγής των αξιώσεων στα Δικαστήρια, της εκδίκασής τους και της εκτέλεσης των αποφάσεων.».

Το βιβλίο παρουσίασε ο διακεκριμένος δικηγόρος  και πρώην βουλευτής Ανδρέας Αγγελίδης. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην πληρότητα του περιεχομένου των κεφαλαίων του συγγράμματος καθώς και στην πληθώρα των περιλαμβανόμενων νομολογιακών και βιβλιογραφικών παραπομπών.

Στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας Νικόλαος Κουλούρης με θέμα: Ελληνική και Κυπριακή Πολιτική Δικονομία: Διαφορές και Συγκλίσεις παρατήρησε : «H δικονομία δεν έχει ούτε εθνικά ούτε συστημικά στεγανά. Οφείλει, οπουδήποτε εφαρμόζεται, να υπηρετεί την ικανοποίηση της κοινής, πανευρωπαϊκής, ανάγκης για μια “δίκαιη δίκη”.».

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο GALAXY της Λευκωσίας.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info