Στενότερη η συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με ΚΟΑ – ΚΟΕ

Συμφωνία για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού και οι πρόεδροι του ΚΟΑ (Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού) και ΚΟΕ (Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή). Η επίσκεψη στο πανεπιστήμιο του προέδρου του ΚΟΑ, κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη και της ΚΟΕ, κ. Ντίνου Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε υπό το φως της ένταξής τους στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Προγράμματος της Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής. Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μιχαηλίδης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τους εργαστηριακούς χώρους της Ιατρικής Σχολής και των Τμημάτων Επιστημών Υγείας και Ζωής.

 

Οι επικεφαλής των θεσμικών φορέων του κυπριακού αθλητισμού αναφέρθηκαν στην αναζήτηση της ακαδημαϊκής υποστήριξης στα σύγχρονα αιτήματα που θέτει η εποχή μας. Ζητούμενο είναι η διασφάλιση των αρχών της χρηστής διοίκησης και καλής διακυβέρνησης. Ο κυπριακός αθλητισμός χρειάζεται καταρτισμένα στελέχη και η Κύπρος δυστυχώς παρουσιάζει κενά στους τομείς της αθλητικής διοίκησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα αφουγκράζεται τις ανάγκες και μπορεί να προσφέρει επιστημονικές λύσεις. «Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος αφού ο αθλητισμός υποστηρίζεται από μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων όπως είναι η Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή, η Αθλητική Διοίκηση, η Εργοθεραπεία, η Φυσικοθεραπεία κα», είπε ο κ. Χατζηκυπριανού.   

 

Ο συντονιστής του μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμη του Αθλητισμού» Επίκουρος Καθηγητής Δρ, Γιώργος Παναγιώτου είπε ότι: «Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της εποχής μας όπως τους διαμορφώνει η Αγορά και το θεσμικό πλαίσιο». Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναπτύσσει «τη δυναμική των κοινών δράσεων και της ακόμη στενότερης συνεργασίας με τους φορείς του κυπριακού αθλητισμού» είπε ο Δρ. Παναγιώτου.

 

Η επίσκεψη των προέδρων του ΚΟΑ και ΚΟΕ ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχαν με τους φοιτητές των Προγραμμάτων Αθλητικής Επιστήμης στους οποίους ανέλυσαν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΚΟΑ και της ΚΟΕ ενώ ακολούθησε ελεύθερος διάλογος ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως στη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής καθώς επίσης και στην υποβοήθηση ανάπτυξης κοινών δράσεων με την αθλητική βιομηχανία του τόπου.