Στη Σύνοδο Κορυφής Νέων του ΟΗΕ απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Γιάννης Ντάφοςεπελέγη ομόφωνα ως επικεφαλής της Επιτροπής που πραγματεύτηκε τη δημιουργία ενός συστήματος πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων διεθνών μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Ο 24χρονος Γιάννης Ντάφος από την Κομοτηνήτης Θράκης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής Νέων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (προσομοίωση του Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για νέους κάτω των 33 χρονών), για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε 14-20 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Ο Γιάννης Ντάφος επελέγη ομόφωνα ως επικεφαλής (chair) της Επιτροπής από τους εκπροσώπους διακοσίων και πλέον χωρών που συμμετείχαν. Η Επιτροπή πραγματεύτηκε την ενίσχυση της διακυβέρνησης της διεθνούς μετανάστευσης και τη δημιουργία ενός συστήματος πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως. Στην ομιλία του ο Γιάννης Ντάφος επεσήμανε ότι: «Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ, δείχνουμε το πρόσωπο της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, ενός Κράτους Δικαίου, ακολουθώντας πάντα τη διεθνή νομοθεσία με γνώμονα τα Ηνωμένα Έθνη».

Ο Γιάννης Ντάφος φοίτησε στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ήταν ενεργό μέλος των φοιτητικών ενώσεων καταλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις.   Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Coventryενώ είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης Ανώτατης Εκπαίδευσης στο «Δίκαιο των Συμβολαίων» από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info