Το Πανεπιστήμιο μας και ΟΕΒ ενισχύουν τους δεσμούς τους

Συνάντηση στο Γραφείο του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Χριστόφορου Χατζηκυπριανού, είχε αντιπροσωπεία της ΟΕΒ στην οποία συμμετείχε και ο Πρύτανης, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Εκ μέρους της ΟΕΒ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Λούης Λοΐζου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Αντωνίου, ο Αναπληρωτής ΓΔ κ. Κώστας Χριστοφίδης και ο Διευθυντής Μελετών, Κατάρτισης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πέτρος Πέτρου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο και συμφώνησαν ότι η δυναμική που εμπερικλείει είναι τεράστια. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει και όσες άλλες προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον, έχουν αναβαθμίσει κατά τρόπο δραστικό την Κυπριακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ενδεικτικό στοιχείο, η προσέλκυση μεγάλου αριθμού φοιτητών τόσο από την Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Διαπίστωσαν επίσης, ότι με την εξάλειψη κάποιων στρεβλώσεων και αναχρονισμών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, η δυναμική του τομέα θα ενισχυθεί πολλαπλασιάζοντας τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Κύπρου.

Οι υπό αναφορά επενδύσεις αφορούν τόσο τις υποδομές, κτιριακές και υλικοτεχνικές, όσο και το διδακτικό-επιστημονικό- ερευνητικό δυναμικό. Σε ξενάγηση στο Microsoft Innovation Center και στην Ιατρική Σχολή που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Χατζηκυπριανού και τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, Διευθυντή Πληροφοριακών Συστημάτων και Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Πανεπιστημίου, οι αξιωματούχοι της ΟΕΒ εντυπωσιάστηκαν όπως είπαν από όσα είδαν και άκουσαν, σε χώρους όπου συνυπάρχουν η επιστήμη και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον γνώσης, έρευνας και δημιουργίας.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΟΕΒ συμφώνησαν ότι θα αναπτύξουν κοινές δράσεις με στόχο την σύζευξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πραγματικής Οικονομίας. Με τρόπο που θα δημιουργείται προστιθέμενη αξία στην κυπριακή κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν και θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο θα συστηματοποιεί τις επόμενες ενέργειες προς τον κοινό στόχο.