Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιό μας

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης με θέμα: «Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 27 και 28 Απριλίου 2018.  

Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, απευθύνεται τόσο σε επιστήμονες και ερευνητές του χώρου της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και των ευρύτερων Επιστημών της Αγωγής όσο και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συνδράμει στο διάλογο για θέματα που απασχολούν την έρευνα στο επιστημονικό πεδίο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο το σχολείο ως κοινωνικός θεσμός επηρεάζεται και επηρεάζει τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές, ιδεολογικοπολιτικές και πολιτισμικές μεταβολές (οικονομική κρίση, ετερότητα, μετανάστευση, προσφυγικό, παγκοσμιοποίηση, κ.ά.). Επιπλέον, επιχειρεί να αναδείξει τη διάκριση Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ως πεδίο κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, το οποίο δεν έχει ερευνηθεί ακόμη συστηματικά και σε βάθος. Το Συνέδριο υποστηρίζουν ως χορηγοί ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.), ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων Κύπρου, και οι εκδοτικοί οίκοι ‘Αλεξάνδρεια’, ‘Gutenberg’, ‘Κυριακίδης’, και ‘Πεδίο’.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προβλέπονται:

- Κεντρικές Ομιλίες από τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς στον τομέα τους, Γιάννη Πανούση, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Andy Green, Ιωάννη Ε. Πυργιωτάκη, Μαίρη Κουτσελίνη-Ιωαννίδου, Χρυσή Βιτσιλάκη, Μάριο Βρυωνίδη, Αργύρη Κυρίδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, Ελένη Σιάνου-Κύργιου και Άννα Τσατσαρώνη.

- Συμπόσια

- Προφορικές Εισηγήσεις

- Αναρτημένες Εργασίες (Posters) και

- Βιωματικά Εργαστήρια

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Εισηγήσεων/Εργασιών έχει καθοριστεί η 31η Ιανουαρίου 2018. Περαιτέρω πληροφορίες παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://3synkte.euc.ac.cy και στο https://www.facebook.com/3synkte

Για τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, έχει αναρτηθεί για τη συμμετοχή τους σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (στο http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp6901a). Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση (από 8-31 Ιανουαρίου 2018) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, http://www.pi-eggrafes.ac.cy/ και η οποία θα προβλέπει την απελευθέρωσή τους από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 για παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου και την απαλλαγή τους από την καταβολή των τελών εγγραφής στο Συνέδριο. Καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι περιορισμένος (150 θέσεις), διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης παρακολούθησης. 

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info