Φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών κατέλαβαν την 1η θέση στο Διαγωνισμό Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου

Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι ομάδα φοιτητών της κατέλαβε την 1η θέση στο φετινό διαγωνισμό “Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου”, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία 'Φοιτητική Επιχειρηματικότητα' για την ιδέα 'Ιατρικό Ρομποτικό Εργαλείο για Εργοθεραπεία'.

 

Στη νικήτρια ομάδα συμμετείχαν οι φοιτητές: 

Χαράλαμπος Κοντογιάννης (BSc in Computer Science)

Πέτρος Παπαϊωάννου (BSc in Computer Engineering)

 

Στη νικήτρια  ομάδα συμμετείχε επίσης και ο φοιτητής Ορέστης Σκουτέλας από το Frederick University.

 

Συγχαίρουμε θερμά τους φοιτητές μας για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία η οποία αποδεικνύει για μία ακόμα φορά το εξαιρετικό επίπεδο των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής!

 

Πληροφορίες για την ιδέα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό:

Η ιδέα αφορά την ανάπτυξη ενός ρομποτικού συστήματος και μιας σειράς αισθητήρων που θα βοηθούν παιδιά και ενήλικες στην αποκατάσταση με την μέθοδο της εξαναγκασμένης χρήσης του παθόντος άκρου. Βασικά πλεονεκτήματα της ιδέας είναι η αναμενόμενη μεγάλη βελτίωση της αποδοτικότητας της υφιστάμενης μεθόδου, όπως επίσης και η δυνατότητα υπολογισμού της βελτίωσης των ασθενών έναντί του χρόνου. Η ιδέα αυτή στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας με την εισαγωγή καινοτόμου τεχνολογίας στον τομέα της εργοθεραπείας.

 

 

Πληροφορίες για το διαγωνισμό Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου: Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας, στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της ψηφιακής ατζέντας και προάγει θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου δρα Στέλιο Χειμώνας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.