17 Γερμανοί Βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Σαξονίας θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η αποστολή θα αποτελείται από 17 βουλευτές, με επικεφαλής τους, τον Πρόεδρό τους Rico Anton του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ενώ θα συνοδεύονται από πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Στην κοινοβουλευτική ομάδα αντιπροσωπεύονται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο τοπικό κοινοβούλιο που είναι οι Χριστιανοδημοκράτες, η Αριστερά , οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι (Οικολόγοι). Μαζί τους θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της γερμανικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Η πρωτοβουλία για την επίσημη επίσκεψη προήλθε από γερμανικής πλευράς. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου και αφορά αποκλειστικά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Νομική Σχολή του. Οι Γερμανοί βουλευτές θα συνομιλήσουν με τους Καθηγητές και τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η Σαξονία διαθέτει εξαιρετική φήμη για τη νομική της παράδοση και οι ανώτατες σχολές της απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Σαξονίας είναι περήφανοι φορείς του νομικού ήθους, της επιστημοσύνης και των παραδόσεων της γερμανικής νομικής σκέψης.

Ενόψει της επίσκεψης, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας ανέφερε ότι «η επίσημη επίσκεψης των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Σαξονίας αντανακλά γενικότερα στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ειδικότερα το υψηλό επίπεδο της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και την εξωστρέφειά της». Τα μέλη της γερμανικής αποστολής θα επισκεφθούν επίσης το Microsoft Innovation Center, την Ιατρική Σχολή και την Οδοντιατρική ενώ θα περιηγηθούν γενικότερα τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Γερμανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.  

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info