6ο Παγκύπριο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας

 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυσιοθεραπευτών συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό  Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας με θέμα «Φυσιοθεραπεία Προάγει Αυτονομία, Επαναφέρει Λειτουργικότητα».

Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια μέσα στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση, την επικαιροποίηση και την απόκτηση νέων γνώσεων και τάσεων, την ενημέρωση σε αλλαγές σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο της φυσιοθεραπείας, την προώθηση και την εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών κλινικής πρακτικής, εκπαίδευσης και έρευνας. Κύριος στόχος είναι η απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων και της υπευθυνότητας τα οποία θα συμβάλουν στην επίτευξη επαγγελματικής αυτονομίας και τη σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση της υγείας των ατόμων.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπείας, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της οποίας θα παρευρεθούν και θα είναι ομιλητές. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις νεότερες ερευνητικές εξελίξεις στα διάφορα πεδία εξειδίκευσης και εφαρμογής της φυσιοθεραπείας.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, σκοπός των οποίων είναι η ερευνητική τεκμηρίωση η οποία υποστηρίζει το λόγο της φυσιοθεραπείας στις ενότητες που θα παρουσιαστούν.

 

Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, από τις 11:00 έως τις 11:30πμ.  Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπείας, ο Υπουργός Υγείας, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Χειρουργικής Εταιρίας, Ορθοπαιδικής και Τραύματος. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info