7ο Συνέδριο της Εταιρίας Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο μας

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο στο 7th Conference of the Postgraduate and Early Professionals/ Academics Network of the Society of International Economic Law (PEPA/SIEL). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρα  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και αφορούσε Μεταπτυχιακούς και Νέους Επαγγελματίες που ανήκουν στο Ακαδημαϊκό Δίκτυο της Εταιρίας Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου. Είναι το πρώτο που πραγματοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνδιοργανωτές ήταν η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την Εταιρία Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου (Society of International Economic Law – SIEL) η οποία είναι συνδεδεμένη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (World Trade Organization - WTO) με έδρα τη Γενεύη στην Ελβετία. Παρών στο συνέδριο ο Διευθυντής του Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εμπορικών Διαπραγματεύσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου Καθηγητής

Victor do Prado. Ο Καθηγητής do Prado ήταν κεντρικός ομιλητής ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν και ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Καθηγητής Ιωάννης Μουρμούρας. Στην εκδήλωση μίλησε  και ο Καθηγητής Χρήστος Γκόρτσος πρώην Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο Διεθνές Συνέδριο έλαβαν μέρος συνολικά εβδομήντα ομιλητές, όλοι εκτός Κύπρου από χώρες της Ευρώπης (Νορβηγία, Ρωσία κα), χώρες της Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή), Κίνα, Νότιο Αφρική, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Victor do Prado ήταν «Η ανάγκη για πραγματισμό στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο», μια πραγματεία στη Real Politic που πρέπει να διέπει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Ιωάννη Μουρμούρα ήταν «Η Εποχή μετά την Παγκοσμιοποίηση και τον Εμπορικό Πόλεμο επί προεδρία Τραμπ».

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας αναφέρθηκε σε «πολύ πετυχημένη εκδήλωση, με διεθνή χαρακτήρα που κατέστησε την Κύπρο για ένα διήμερο, κέντρο διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος».

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info