Πανεπιστημιούπολη

Η ιδανική τοποθεσία του Πανεπιστημίου, σε μια από τις πιο πράσινες περιοχές της πρωτεύουσας, διασφαλίζει την ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου, προσφέροντας παράλληλα εύκολη πρόσβαση σε κάποια από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά, κυβερνητικά και κοινωνικά κέντρα της πόλης.  Η έκταση της Πανεπιστημιούπολης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εγγυάται την παροχή όλων των διευκολύνσεων που αναμένει ένας φοιτητής, επιτρέποντας παράλληλα τη δημιουργία μιας φιλικής ατμόσφαιρας και προάγοντας την αίσθηση της κοινότητας, το κάθε μέλος της οποίας κατέχει τη δική του σημαντική θέση.

Η Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελείται από το Νότιο, το Δυτικό, το Ανατολικό και το Βόρειο κτιριακό συγκρότημα, το Κτίριο Β και το Κτίριο C, εξοπλισμένα με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το Νότιο κτιριακό συγκρότημα στεγάζει τη Βιβλιοθήκη, τα Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, το Κέντρο Κατάρτισης Στελεχών, το Εργαστήριο Πολυμέσων, αίθουσες διδασκαλίας και το Αθλητικό Κέντρο.

Το Δυτικό κτιριακό συγκρότημα στεγάζει τη Σχολή Θετικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, το Γυμναστήριο, το Γραφείο Εγγραφών, την Καφετέρια, το Γραφείο της Φοιτητικής Ένωσης, το Κέντρο Φοιτητικών Σχέσεων, το Κέντρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και το Γραφείο Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Το Ανατολικό κτιριακό συγκρότημα στεγάζει τα γραφεία του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη, πέντε αμφιθεατρικές αίθουσες διδασκαλίας, χώρο αναψυχής για τους φοιτητές (student lounge), το Εργαστήριο Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, το Εργαστήριο Φυσικής, το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και αρκετές αίθουσες διδασκαλίας.

Το Βόρειο κτιριακό συγκρότημα αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην Πανεπιστημιούπολη. Στεγάζει το Γραφείο Εισδοχής, το Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων, διοικητικά γραφεία, αμφιθεατρικές αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας όπως τα Εργαστήρια Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας και Βιολογίας/Χημείας καθώς και την Ιατρική Σχολή. Το Πολιτιστικό Κέντρο είναι ένα κλειστό αμφιθέατρο χωρητικότητας 550 ατόμων, ενώ το υπαίθριο αμφιθέατρο διαθέτει 800 καθίσματα. Στο Βόρειο κτιριακό συγκρότημα υπάρχει επίσης καλυμμένος χώρος στάθμευσης για 260 αυτοκίνητα.

Το Κτίριο B στεγάζει τα Στούντιο Γραφικών Τεχνών στον πρώτο όροφο και την Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής στον τρίτο όροφο.

Το Κτίριο C στεγάζει τα γραφεία του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.


 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα