Οικονομικές Πληροφορίες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ακαδημαϊκές υποτροφίες και διάφορες μορφές οικονομικής βοήθειας για ενίσχυση και στήριξη των σπουδαστών.  Επιπρόσθετα, το Γραφείο Φοιτητικών Σχέσεων συντονίζει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα Μέτρα Οικονομικής Στήριξης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και για την κρατική χορηγία.

Οδηγίες Πληρωμών

Οι πληρωμές για τα δίδακτρα και έξοδα διαμονής στο Πανεπιστήμιο μπορούν να γίνουν ως εξής:


Μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα Flywire ή jccsmart.com. Η διαδικασία πληρωμής είναι η εξής:

  1. Επίσκεψη στην ιστοσελίδα JccSmart
  2. Επιλογή του εικονιδίου Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  3. Επιλογή του είδους του λογαριασμού για πληρωμή (Πληρωμή Διδάκτρων ή Έξοδα Διαμονής)
  4. Κάθε καινούργιος χρήστης θα πρέπει να κάνει μια απλή εγγραφή στην ιστοσελίδα. Εάν υπάρχει ήδη υφιστάμενος λογαριασμός, απλά πρέπει να δοθεί η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου (e-mail) και ο κωδικός πρόσβασης (Password).


 
Μέσω τραπεζικής εντολής στους ακόλουθους λογαριασμούς:

 

Όνομα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Όνομα Λογαριασμού

SPS Institute of Education Ltd

Αριθμός Λογαριασμού

121-01-030320-01

IBAN:

CY73005001210001210103032001

SWIFT:

HEBACY2N

 

 

Όνομα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Όνομα Λογαριασμού

European University – Cyprus LTD

Αριθμός Λογαριασμού

0136-11-007463-00

IBAN:

CY39002001360000001100746300

SWIFT:

BCYPCY2N

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι απαραίτητη η δήλωση του αριθμού εγγραφής (Registration Number) και του ονόματος του φοιτητή/ φοιτήτριας κατά την πληρωμή. Στην περίπτωση που πρόκειται για νέο φοιτητή/τρια, να αναγράφεται ο αριθμός αναφοράς (Reference Number) που βρίσκεται στο πάνω μέρος της επιστολής αποδοχής πού έχει σταλεί από το Γραφείο Εισδοχής του Πανεπιστημίου.

 

Επίσης, για καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση παρακαλείσθε να στείλετε αμέσως μετά την πληρωμή σας με e-mail στο reg@euc.ac.cy ή με φαξ στο 00357 22559585 το έντυπο της κατάθεσης πληρωμής με τα στοιχεία του/της φοιτητή/τριας.

Ευρωπαίοι Φοιτητές

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου έχει καθιερώσει μέτρα οικονομικής στήριξης που προσφέρει κάθε χρόνο σε Ευρωπαίους φοιτητές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σπουδαστές που πληρούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως αυτά προσδιορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας (κατά κεφαλή εισόδημα της οικογένειας, ορφανός, μονογονεϊκή οικογένεια κ.α.) μπορούν να είναι υποψήφιοι. Η οικονομική στήριξη, η οποία προσφέρεται ετησίως, καλύπτει έξοδα του φοιτητή για ένα ακαδημαϊκό έτος, ως ακολούθως:

 

  • €1,800 για ενοικίαση διαμερίσματος στη Λευκωσία (ανώτατο όριο κάλυψης)
  • €1,092 για φαγητό
  • €300 για αγορά πανεπιστημιακών βιβλίων και
  • €500 για αγορά ή αναβάθμιση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (μόνο για πρωτοετείς φοιτητές)

 

Το Κέντρο Φοιτητικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου (Student Relationship Center) προσφέρει βοήθεια στους φοιτητές/τριες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το:

 

Κέντρο Φοιτητικών Σχέσεων
Τηλ. 00357-22-713200

Κύπριοι Φοιτητές

Each year the Cyprus Government accepts applications to provide government funding for each academic year of full time study as follows: 
- A basic amount of € 2562,00 to all students who complete one year of full time study. 
- An amount € 3417,00 to all students who complete one year of full time study and the family has three or more children.

The government subsidy is offered provided the income of the student does not exceed € 17,086 during the respective academic year. Qualified students are Cypriot nationals, permanent resident of the republic and EU nationals. The Student Relationship Center helps eligible students with their applications

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα