Γιατί να σπουδάσετε στην Κύπρο

Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, με προστιθέμενη επιστημονική και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Η οργάνωση και η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνάδει απόλυτα με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με διεθνή πρότυπα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής είναι το αποτέλεσμα συνεργασιών με διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η Ιατρική Σχολή δέχεται σπουδαστές από Κύπρο και Ελλάδα αλλά και διεθνείς φοιτητές από την Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή και έχει έδρα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 6 χρόνων και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Πέρα από τις βασικές επιστήμες, το πρόγραμμα εισάγει την κλινική πρακτική και κλινική εργασία στους σπουδαστές από το πρώτο έτος σπουδών. Αυτή η πρακτική προσέγγιση συνεχίζεται και στα έξι έτη σπουδών. Το πτυχίο Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου αναγνωρίζεται διεθνώς και θα αποτελεί τη βάση για συνέχιση μεταπτυχιακών σπουδών.

 

Η Σχολή έχει ως στόχο την ποιοτική εκπαίδευση της νέας γενιάς ιατρών και χαρακτηρίζεται από ένα δυναμικό και καινοτόμο περιβάλλον διδασκαλίας το οποίο επιτρέπει στους φοιτητές να αναπτύξουν τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την άσκηση της ιατρικής. Στρατηγικό στόχο αποτελεί η άρτια εκπαίδευση των φοιτητών ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα υγείας. Απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε οποιοδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε άλλα διεθνή συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα