Πολιτιστικός Μήνας 2015 Αφιερωμένος στο Μάνο Χατζιδάκι

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καλλιεργώντας και  εμπεδώνοντας την αρχή ότι το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα χώρος γνώσης και πολιτισμού, προχώρησε στη θεσμοθέτηση ετήσιου «Πολιτιστικού Μήνα».

Με απόφαση της Συγκλήτου, ο «Πολιτιστικός Μήνας 2015» είναι αφιερωμένος στο έργο και την προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι. 

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23.10.1925, Ξάνθη), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θέλησε να τιμήσει το μεγάλο δημιουργό που έθεσε - με την ευαισθησία και την αισθητική της μουσικής του - τη σφραγίδα του όχι μόνο στο σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας αλλά και του κόσμου όλου.

Πρωτοπόρος στην τέχνη του, ο Μάνος Χατζιδάκις σημάδεψε με τη ζωή και το έργο του τα μουσικά δρώμενα μιας ολόκληρης εποχής, ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του «Πολιτιστικού Μήνα» προγραμματίστηκαν μεταξύ άλλων συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές με τη μουσική του, αριθμός διαδραστικών και μη εκδηλώσεων αλλά και ημερίδα στην οποία μίλησαν σημαντικοί καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και διανοούμενοι που συνεργάστηκαν στενά με τον  Μάνο Χατζιδάκι.

Ο «Πολιτιστικός Μήνας» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα