Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τρεις Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι συζητούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το διαχρονικά επίκαιρο ζήτημα των εθνικών ταυτοτήτων. Πιο συγκεκριμένα ο εν ενεργεία Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και οι πρώην Θεόδωρος Ρουσόπουλος (Ελλάδα) και Στέφανος Στεφάνου συμμετέχουν σε ειδική Ημερίδα “Εθνικές Ταυτότητες: Διλήμματα και Προοπτικές” που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:30μμ, (αίθουσα 208 – παλαιά πτέρυγα). Τη συζήτηση συντονίζει ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

 

Και οι τρεις κυβερνητικοί εκπρόσωποι έχουν αφήσει το στίγμα τους, με την πολιτική και κοινωνική τους σκέψη, στο χώρο της επικοινωνίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη Ημερίδα δεν θα συζητήσουν για θέματα επικοινωνίας ή επικοινωνιακής πολιτικής αλλά για τις ιστορικές συνθήκες μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται οι συλλογικές ή εθνικές ταυτότητες. Ο Δρ Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναφερθεί στην «περίπτωση των Κυπρίων (20ος αιώνας)», ο Δρ Θόδωρος Ρουσσόπουλος στην «περίπτωση των Ελλήνων της Βενετίας (17ος αιώνας)» και ο κ. Στέφανος Στεφάνου θα αναπτύξει το θέμα «η εθνική ταυτότητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».

 

Στόχος της Ημερίδας, πέρα από τις εισαγωγικές παρατηρήσεις, είναι να συμβάλει στην αναλυτική αποσαφήνιση των διλημμάτων και προοπτικών που αναδεικνύει το όλο ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, στις σύγχρονες κοινωνίες.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα