Πολιτιστικός Mήνας Aφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη (2-26 Οκτωβρίου 2017)

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καλλιεργώντας και εμπεδώνοντας την αρχή ότι το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα χώρος γνώσης και πολιτισμού, έχει θεσμοθετήσει ετήσιες εκδηλώσεις «Πολιτιστικού Μήνα».

Ο «Πολιτιστικός Μήνας 2017» είναι αφιερωμένος στη μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου η κοινωνική και πολιτική δράση, το πολιτισμικό και μουσικό του έργο έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τιμώντας την τεράστια προσφορά του Μίκη στον κόσμο - εντός και εκτός Ελλάδας -, τον αναγόρευσε τον Μάη του 2017 σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τεχνών.

Στην πολύχρονη πορεία του, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της αρμονίας και του λόγου του σύμπαντος: έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια, συμφωνικά έργα, ορατόρια, μουσική για κινηματογράφο αλλά και άλλα έργα, που τον καθιέρωσαν στην παγκόσμια κοινότητα ως μια μουσική ιδιοφυία της εποχής μας.

Ταυτόχρονα με το ελεύθερο πνεύμα και τους αγώνες του για τη δημοκρατία, έγινε διεθνές σύμβολο αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας, δεσποτισμού και απολυταρχισμού.

Αυτή την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη τιμούμε και θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από τις εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Μήνα». 

Είσοδος ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μήνα

Σχετικά Αρχεία

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα