Πρόσκληση: To Φυσικό Περιβάλλον της Κύπρου για Μαθητές 5-9 ετών: Παιγνίδια, διαγωνισμοί και δημιουργικές δραστηριότητες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Οργανισμός Περιβαλλοντικών Μελετών Τerra Cypria, και το πρόγραμμα Bio for Life σας προσκαλούν στην Εκπαιδευτική Ημερίδα για μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων με θέμα:


 
To Φυσικό Περιβάλλον της Κύπρου για Μαθητές 5-9 ετών: Παιγνίδια, διαγωνισμοί και δημιουργικές δραστηριότητες


 
Η ημερίδα, η οποία είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, στοχεύει στην ανάπτυξη της ευαισθησίας μαθητών και μαθητριών για τη βιοποικιλότητα και τη σημασία της για το φυσικό περιβάλλον και τα ενδημικά είδη της Κύπρου. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και εντάσσεται στην εβδομάδα Global Days of Service 2014 του Παγκόσμιου Δικτύου Πανεπιστημίων Laureate International Universities.


 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Νοεμβρίου 2014, από τις 08:00-13:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία.


 
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές ηλικιών 5-9 ετών. Οι δραστηριότητες και τα εκθέματα θα αφορούν ενδημικά είδη του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου (θαλάσσιες χελώνες, ενδημικά πτηνά, πεταλούδες, μέλισσες, μανιτάρια, ενδημικά είδη δέντρων και θάμνων, αγρινό, πανίδα και χλωρίδα, ερπετά) αλλά και τους κυπριακούς υγροβιότοπους.


 
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χωριστούν σε μικρές ομάδες των 12-18 ατόμων και να εμπλακούν σε συνεργασία με φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών Αγωγής σε δημιουργικές δραστηριότητες, παιγνίδια και διαγωνισμούς μελέτης, εξερεύνησης και κατανόησης πτυχών του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου.


 
Για παράδειγμα, θα μελετήσουμε:
 

  • τα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές και διατροφικές συνήθειες γεωσκώληκων και θα φτιάξουμε ο καθένας το δικό του σκωληκοτροφείο,
  • α διαφορετικά είδη οργανισμών που ζουν στου κήπους του Πανεπιστημίου για να οικοδομήσουμε την έννοια της βιοποικιλότητας,
  • τα χαρακτηριστικά και τον ρόλο των φωλιών ενδημικών πτηνών της Κύπρου και θα κατασκευάσουμε τις δικές του φωλιές,
  • το αγρινό της Κύπρου και θα παίξουμε παιγνίδια τροφικών αλυσίδων,
  • τα διαφορετικά σχήματα και χρώματα των φύλλων δέντρων και θα οικοδομήσουμε τις έννοιες φυλλοβόλα και αειθαλή, κ.α.

 


Στην ημερίδα υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετοχής. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με μέχρι 100 μαθητές. Η διάρκεια της κάθε δραστηριότητας θα είναι 30 λεπτά και συνολικά η κάθε ομάδα θα μπορεί να εμπλακεί σε 3 διαφορετικές δραστηριότητες (επιλέγοντας από 12 διαφορετικές θεματικές δραστηριότητες) για συνολική περίοδο 2 ωρών στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται ένα διάλειμμα. Για το σκοπό αυτό οι δραστηριότητες έχουν οργανωθεί σε 3 ξεχωριστές περιόδους, όπως φαίνεται παρακάτω:

 

    Δραστηριότητα 1 Δραστηριότητα 2 Δραστηριότητα 3 Διάλειμμα  
Περίοδος 1 08:00 - 10:00 08:00 08:30 09:00 09:30 Μέχρι 150 παιδιά
Περίοδος 2 09:30 - 11:30 09:30 10:00 10:30 11:00 Μέχρι 150 παιδιά
Περίοδος 3 11:00 - 12:30 11:00 11:30 12:00 12:30 Μέχρι 150 παιδιά

 

Η ημερίδα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές.

 

Σχετικά Αρχεία

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα