3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης με θέμα: «Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 27 και 28 Απριλίου 2018.  

Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, απευθύνεται τόσο σε επιστήμονες και ερευνητές του χώρου της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και των ευρύτερων Επιστημών της Αγωγής όσο και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συνδράμει στο διάλογο για θέματα που απασχολούν την έρευνα στο επιστημονικό πεδίο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο το σχολείο ως κοινωνικός θεσμός επηρεάζεται και επηρεάζει τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές, ιδεολογικοπολιτικές και πολιτισμικές μεταβολές (οικονομική κρίση, ετερότητα, μετανάστευση, προσφυγικό, παγκοσμιοποίηση, κ.ά.). Επιπλέον, επιχειρεί να αναδείξει τη διαφοροποίηση  Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ως πεδίο κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, το οποίο δεν έχει ερευνηθεί ακόμη συστηματικά και σε βάθος. Το Συνέδριο υποστηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.), ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων Κύπρου και η Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου. Χορηγοί οι εκδοτικοί οίκοι ‘Αλεξάνδρεια’, ‘Gutenberg’, ‘Κυριακίδης’, ‘Μεταίχμιο’ και ‘Πεδίο’.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προβλέπονται:

- 10 Κεντρικές Ομιλίες από τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς στον τομέα τους καθηγητές Γιάννη Πανούση, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Andy Green, Μαίρη Κουτσελίνη-Ιωαννίδου, Μάριο Βρυωνίδη, Αργύρη Κυρίδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, Ελένη Σιάνου-Κύργιου και Άννα Τσατσαρώνη.

- Πέραν των 100 Προφορικών Εισηγήσεων

- 6 Βιωματικά Εργαστήρια, τα οποία θα απευθύνονται σε Εκπαιδευτικούς και θα προσφερθούν την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018. 

-Συμπόσια και Αναρτημένες Εργασίες (Posters)

Περαιτέρω πληροφορίες για το Συνέδριο παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://3synkte.euc.ac.cy και στο https://www.facebook.com/3synkte

Μετά την 28η Φεβρουαρίου 2018, οποιεσδήποτε εγγραφές θα γίνονται μόνο μέσω της διαδικασίας που περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://3synkte.euc.ac.cy

Σημειώνεται ότι, όσοι/όσες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης παρακολούθησης. 

Σχετικά Αρχεία

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα