Συγκριτική επισκόπηση του δικαίου για την προστασία των καταναλωτών: Κύπρος, ΗΠΑ, Ιαπωνία

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο Δέλτα στο πλαίσιο του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκού και Ιαπωνικού Δικαίου ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Κυότο της  Δρ Αντώνης Καραΐσκος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα το δίκαιο της προστασίας του καταναλωτή στην Ιαπωνία.

Τον Καθηγητή Καραΐσκο θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής και Κοσμήτορας  κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, ενώ χαιρετισμός θα δοθεί από τον Η.Ε. Shinichi Nakatsugawa, Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα συγκριτικό πλαίσιο λειτουργίας του δικαίου προστασίας του καταναλωτή σε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αμερική (ΗΠΑ) και Ασία(Ιαπωνία) εμπλουτίζοντας τον επιστημονικό διάλογο μεταξύ των ακαδημαϊκών από διαφορετικά νομικά συστήματα αλλά και παρουσιάζοντας στους φοιτητές τον τρόπο λειτουργίας νομικών συστημάτων από διαφορετικές ηπείρους διευρύνοντας τις γνώσεις τους.

Με πρωτοβουλία του Δρος Κωνσταντίνου Τσιμάρα και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρος Χαράλαμπου Σταμέλου συνήφθη στην Αθήνα στις 8 Δεκεμβρίου 2017 Μνημόνιο Συναντίληψης που συνυπέγραψαν μαζί με τον Δρα Αντώνη Καραΐσκο, αλλά και την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρα Θεοδώρα Αντωνίου για το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκού και Ιαπωνικού Δικαίου. Το Μνημόνιο Συναντίληψης προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκού και Ιαπωνικού Δικαίου, την διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων αλλά και μελλοντικά τις ανταλλαγές φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα