Υπηρεσίες & Πολιτικές

Η Βιβλιοθήκη συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην κάλυψη των αναγκών για την επιστημονική πληροφόρηση της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και στην υποστήριξη του διδακτικού και ερευνητικού έργου, με προοπτική την αποτελεσματική της επίδραση στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μέσα στο διευρυμένο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον.
 
Διαθέτει πλούσια και πλήρως αυτοματοποιημένη έντυπη και ψηφιακή συλλογή, η οποία είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα, αφομοιώνοντας σε όλες τις εφαρμογές της τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου χρησιμοποιεί το Διεθνές αναγνωρισμένο σύστημα ταξινόμησης LCCS (Library of Congress Classification System) από το 1986. Η Βιβλιοθήκη παρέχει στους χρήστες του εύκολη πρόσβαση σε βιβλία, περιοδικά, και άλλο υλικό αναφοράς.
 
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε πλούσιο περιεχόμενο σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που καλλιεργεί το Πανεπιστήμιο. Διαθέτει δυνατότητα για άμεση, μεθοδική και φιλική αναζήτηση και ανάκτηση περιεχομένου. Εμπλουτίζεται διαρκώς και, χάρη στην ψηφιακή μορφή της, ανταποκρίνεται λειτουργικά στην ταχύτητα και στην ποσότητα παραγωγής της νέας γνώσης.
 
Για την αναζήτηση ενός βιβλίου τα αρχεία της βιβλιοθήκης είναι πλήρως μηχανογραφημένα. Ένας χρήστης μπορεί πολύ απλά να εντοπίσει ένα βιβλίο εισάγοντας το όνομα  του συγγραφέα, μια λέξη-κλειδί ή τον τίτλο ενός βιβλίου. Ο/η χρήστης μπορεί κάνει αναζήτηση στη βάση δεδομένων με βάση το αντικείμενο ή θέμα, ώστε να μπορεί να εξετάσει όλα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη για ένα συγκεκριμένο θέμα.  Η βιβλιοθήκη έχει αρκετές συνδρομές σε πολλές βάσεις δεδομένων, όπως Academic Onefile-Infotrac, Proquest Central, PsyArticles, ACM Digital Library, Emerald Insight 200, EBSCO’S Academic Complete and Business Source Complete, Sage, Medline Complete, CINAHL Plus fulltext, Health and Wellness Resource Center-Infotrac, Science Direct’s Health and Life Sciences, Health and Medical Complete-Proquest, IEEE, μέσω Διαδικτύου. Επίσης Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που προσέφερε Proquest ABI/Inform and Emerald Databases στην Κύπρος. Οι βάσεις δεδομένων παρέχουν στους χρήστες πρόσβαση στο πλήρες κείμενο 68,000 ηλεκτρονικών περιοδικών, εφημερίδων, πρακτικά συνεδρίων, εκθέσεις των εταιρειών και πολλά άλλα, όπως  πρόσβαση σε 130,000 ηλεκτρονικά βιβλία.
 
 Το φωτοτυπικό κέντρο που βρίσκεται εντός της Βιβλιοθήκης παρέχει υπηρεσίες στους φοιτητές, όπως έγχρωμη εκτύπωση, βιβλιοδεσία καθώς και την πώληση χαρτικών και γραφικών υλών.  Από το κέντρο οι φοιτητές μπορούν να προμηθευτούν μαγνητικές κάρτες προς 1 ευρώ συν 10 ευρώ για 200 φωτοτυπίες. Υπάρχουν 2 φωτοτυπικά μηχανήματα που διατίθενται για αυτόνομη χρήση. Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα απαγορεύεται αυστηρά  η φωτοτύπηση ολόκληρου βιβλίου ή τεύχους-τόμου περιοδικού. Επιτρέπεται μόνον η φωτοτύπηση μικρού μέρους ενός έργου, σε ένα αντίγραφο και για καθαρά ιδιωτική χρήση του ατόμου που εκτελεί τη φωτοτύπηση. Οι εκτελούντες τη φωτοτύπηση  είναι υπεύθυνοι για την ορθή τήρηση των όρων της σχετικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω όρων ή άλλη μορφή κατάχρησης προβλέπονται σοβαρότατες κυρώσεις για τους παραβάτες.

 

Η Βιβλιοθήκη είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγγελία και την πώληση βιβλίων. Ο στόχος του βιβλιοπωλείου είναι να κάνει φοιτητική ζωή ευκολότερη με την παροχή στους φοιτητές/τριες όλων των απαραίτητων βιβλίων.

Στην βιβλιοθήκη ΔΕΝ επιτρέπεται:   Ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως η δημιουργία δυνατών θορύβων, δυνατή ομιλία, χρήση κινητών τηλεφώνων, ή δυνατό χτύπημα του πληκτρολογίου των υπολογιστών. Μετακίνηση επίπλων Άσεμνη συμπεριφορά Κακομεταχείριση επίπλων ...
Θερινό Ωράριο (Ιούνιος – Αύγουστος) ΗΜΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 08.15-16.00 (*) (**) ΤΡΙΤΗ 08.15-16.00 (*) (**) ΤΕΤΑΡΤΗ 08.15-16.00 (*) (**) ΠΕΜΠΤΗ 08.15-16.00 (*) ...
A listing of all the guides produced to assist students learn about electronic database resources, services such as Turnitin, Mendeley, OpenAthens, and how to best utilize the library.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα