Αθλητικές Δραστηριότητες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός υγιούς αθλητικού πνεύματος οργανώνοντας μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες. Οι ομάδες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων (ΚΟΠΑ) σε αθλήματα όπως: καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, Φούτσαλ και χάντμπολ.

 

Επίσης το πρόγραμμα ενδοκολεγιακών αθλητικών δραστηριοτήτων προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες που αποτελούν πολύτιμο μέρος της φοιτητικής τους ζωής, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν παράλληλα με τη μάθηση. Το πρόγραμμα ενδοκολεγιακών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει τουρνουά όπου οι φοιτητές συναγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα, όπως καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, χειροσφαίριση κ.α.

 

Το Τμήμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων βρίσκεται στο ισόγειο της Δυτικής Πτέρυγας δίπλα από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας και είναι ανοιχτό καθημερινά.

Εσωκολεγιακές Αθλητικές Δραστηριότητες

Το πρόγραμμα εσωκολεγιακών αθλητικών δραστηριοτήτων προσφέρει στους φοιτητές/τριες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες που αποτελούν πολύτιμο μέρος της φοιτητικής τους ζωής προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν παράλληλα με τη μάθηση.  Το πρόγραμμα εσωκολεγιακών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει τουρνουά και ημερίδες, όπου οι φοιτητές/τριες ατομικά και ομαδικά συναγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα, όπως καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, χειροσφαίριση κ.α.

Αθλητισμός Κλειστού Χώρου

Το πρόγραμμα Αθλητισμού Κλειστού Χώρου του Πανεπιστημίου προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών και παρέχοντας τους την ευκαιρία να ανταγωνιστούν σε αθλητικούς αγώνες.

 

Ο δραστηριότητες κλειστού χώρου συντονίζονται από το Τμήμα Αθλητισμού και επιβλέπονται από ειδικευμένο προσωπικό με πτυχίο στη Φυσική Αγωγή και με σημαντική αθλητική εμπειρία. Το Τμήμα Αθλητισμού λειτουργεί πολύ
στενά με την Φοιτητικής Επιτροπή  για τον σχεδιασμό του προγράμματος, των κανόνων και των κανονισμούς για τις διάφορες δραστηριότητες κλειστού χώρου.
 
Οι δραστηριότητες κλειστού χώρου λαμβάνουν χώρα στο Αθλητικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Κέντρο χτίστηκε το 1988 και θεωρείται ως μία από τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο. Το Πρόγραμμα διοργανώνει τουρνουά και ειδικές εκδηλώσεις για  ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Όλες οι δραστηριότητες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου από το Τμήμα Αθλητισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από το 30% του φοιτητικού πληθυσμού, ενώ τα αθλήματα κλειστού χώρου συμπεριλαμβάνουν μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, κρίκετ και μπαντμιντον. 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα