Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Debate με τους νέους είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης το οποίο διοργάνωσε ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός REACTION Youth for the Prevention, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΘΗΝΑ. Στο κατάμεστο με μαθητές Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, ο Υπουργός κλήθηκε να κάνει απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο Εξωτερικών, να μιλήσει και για παραλείψεις αλλά και για τους σχεδιασμούς της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, το μεταναστευτικό, την γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, τις μελλοντικές συνεργασίες κα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Χρήστος Κασιμέρης, Καθηγητής της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος σε εισαγωγική του παρέμβαση κάλεσε τους μαθητές να έχουν άποψη και να την εκφράζουν.

Τα Debate που διοργανώνονται έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα με την ενεργό συμμετοχή μαθητών. Προωθούν επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα με στόχο την βιωματική γνώση και την επιδίωξη της αριστείας. Έχει τεθεί ως στόχος η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η αντιληπτική ικανότητα, η συνδυαστική σκέψη, η φαντασία και όχι μόνο η αναπαραγωγή επιστημονικής σκέψης. Στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΘΗΝΑ προσφέρεται η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες της Κύπρου αλλά και από το εξωτερικό. Μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις και να εμβαθύνουν στη λειτουργία των θεσμών. Μέχρι σήμερα απάντησαν στις ερωτήσεις των νέων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Υγείας, Ενέργειας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Όλα τα Debates σημείωσαν τεράστια επιτυχία με τους μαθητές που συμμετείχαν αλλά και τους πολιτειακούς αξιωματούχους που φιλοξενήθηκαν να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα