7ο Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο ΣΕΑ στο Πανεπιστήμιο μας

Το ετήσιο «Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής 2019» πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είχε ως θέμα: «Οι συνέπειες της τεχνολογικής ανάπτυξης στην αγορά εργασίας: Νέα επαγγέλματα, νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες».  Στο συνέδριο συμμετείχαν επαγγελματίες από το χώρο της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από την Κύπρο, την Ελλάδα  και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το στήριξε ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΣΕΑ (ΟΕΛΜΕΚ).

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν με παρουσίαση από τον Δρ. Πέντρο Μορένα ντα Φονσέγκα (Dr Pedro Moreno da Fonseca) από το European Centre for the Development of Vocational Training (CEDEFOP) ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ψηφιακή Καινοτομία: Μετασχηματισμός θέσεων εργασίας, στήριξη σταδιοδρομίας». Την επιστημονική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν η Καθηγήτρια Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Λένα Νικολάου, προϊσταμένη Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η κ. Λευκή Χατζηχριστοφή, πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών ΣΕΑ (ΟΕΛΜΕΚ).

Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Γιάννο Σωκράτους.

Σχετικά Αρχεία

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα