Ο Δημήτρης Χριστόφιας ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση, αυτήν του Επίτιμου Διδάκτορα, τίμησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
 
Μετά από εισήγηση της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανακήρυξε τον κ. Δημήτρη Χριστόφια Επίτιμο Διδάκτορα.
 
Η επίσημη τελετή ανακήρυξης του κ. Χριστόφια έγινε στον κατάμεστο χώρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 (19:00) όπουκαι προηγήθηκε της τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών του πανεπιστημίου.
 
Με την αναγόρευση αυτή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά την παρουσία, το έργο, τη συμβολή και την προσφορά του κοινωνικού επιστήμονα και πολιτικού Δημήτρη Χριστόφια τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που Πανεπιστήμιο στην Κύπρο ανακηρύσσει σε Επίτιμο Διδάκτορα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια.
Ειδικότερα, για τον ο κ. Χριστόφια η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Διδάκτορα είναι η πρώτη που γίνεται στην πατρίδα του.  
Σε κάθε περίπτωση, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2004), Πανεπιστήμιο Πατρών (2010), Πανεπιστήμιο Αθηνών (2010) -  και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (2008), αποτελούν τα ακαδημαϊκό ίδρυμα που τίμησαν τον κ. Χριστόφια με αυτή την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα