Έρευνα & Καινοτομία

Μήνυμα Αντιπρύτανη

Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να σας καλωσορίσω στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η αποστολή του πανεπιστημίου μας είναι να προσφέρει πρώτης κλάσης εκπαίδευση σε νέους από όλο τον κόσμο, να διεξάγει πρωτοποριακή έρευνα σε ένα πολύ ποικίλο και ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων και να υπηρετεί την κυπριακή κοινωνία.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα σχετικά νεοσύστατο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 2007. Αποτελεί όμως την μετεξέλιξη του Cyprus College που βρίσκεται στην ακαδημαϊκή σκηνή της Κύπρου από το 1961, μόλις ένα χρόνο μετά την ανεξαρτησία. Το πανεπιστήμιο μας είναι τώρα μέλος του διεθνούς δικτύου πανεπιστημίων Laureate International Universities που αποτελείται από 85 ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο με περίπου ένα εκατομμύριο φοιτητές. Παρά τη σύντομη παρουσία του το πανεπιστήμιο μας έχει ήδη παράγει εξαιρετικό ερευνητικό έργο και συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού.

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μελών του ακαδημαϊκού μας προσωπικού συνεργάζεται με επιστήμονες που εργάζονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (ενδεικτικά Harvard, Oxford, Imperial College London, Cambridge, University College London, King’s College London, Queen Mary, University of London) και συντονίζουν ή συμμετέχουν σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας εδώ στην Κύπρο.

Τα μέλη του ακαδημαϊκού μας προσωπικού έχουν ήδη κάνει σημαντική συνεισφορά σε ένα πλατύ φάσμα αντικειμένων που εκτείνεται από την Πληροφορική, στην Φυσική, την Μηχανική, την Ιατρική, τις Επιστήμες Υγείας, την Εκπαίδευση, τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Η ερευνητική δραστηριότητα του πανεπιστημίου έχει εξαπλωθεί σε όλες τις σχόλες και τα τμήματα και  έχουν εγκαθιδρυθεί πολλά ερευνητικά κέντρα και μονάδες.

Καθ. Ανδρέας Ευσταθίου

Αντιπρύτανης Ερευνάς και Εξωτερικών Σχέσεων

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα