Προφίλ Σχολής

Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελείται από τέσσερα Τμήματα: Τμήμα Τεχνών,το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, το Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών και το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς.


Διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο χαίρει εξαιρετικής φήμης και εκτίμησης στους επιστημονικούς κύκλους τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, στελεχώνει το Τμήμα. Στόχος του διδακτικού προσωπικού είναι η προσφορά αριστείας στην εκπαίδευση καθώς και ερευνητικών εμπειριών, βασισμένων στις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις. Με την ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης και την έμφαση στον αναστοχασμό, το διδακτικό προσωπικό αποσκοπεί στην προετοιμασία των φοιτητών για το μελλοντικό ακαδημαϊκό ρόλο τους, καθώς και την επαγγελματική τους καταξίωση.


Σκοπός της Σχολής είναι η προσφορά ποιοτικής διδασκαλίας, η οποία θα προσδώσει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τα εχέγγυα που απαιτούνται ώστε να συνεισφέρουν και να εμπλακούν ουσιαστικά στα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα τόσο του εγχώριου, όσο και του ευρύτερου Ευρωπαϊκού πεδίου.


Το άριστα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής έχει αναπτύξει ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με διάφορούς φορείς, οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα Παιδείας, Εκπαίδευσης, Τέχνης και Μουσικής.


Από την ίδρυσή του,  το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής έχει σημειώσει αυξημένη ζήτηση τόσο στα πτυχιακά προγράμματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγικών, όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση και στην Εκπαιδευτική Ηγεσία. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλό επίπεδο διδασκαλίας καθώς και στο πλούσιο ερευνητικό έργο που έχει να επιδείξει το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Σημαντικό στοιχείο αναφοράς για το επίπεδο σπουδών είναι η ποιοτική πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος, όπως αυτή επιβάλλεται από το πρόγραμμα σπουδών.

 

Είναι η πρώτη Σχολή του Πανεπιστημίου που εισήγαγε διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδικότητα στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση, ή στην Εκπαιδευτική Ηγεσία.

 

Το Τμήμα Τεχνών προσφέρει ένα αξιόλογο πρόγραμμα Μουσικής. Το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι φοιτητές του προγράμματος συμμετέχουν στη Συμφωνική Μπάντα ή/και στη χορωδία του Πανεπιστημίου, που αποτελεί ένα σημαντικό φορέα προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας.

 

Οι καθηγητές των Γραφικών Τεχνών διαθέτουν φαντασία, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, τόσο στη μέθοδο διδασκαλίας, όσο και στο τρόπο που προετοιμάζουν τους φοιτητές τους Κλάδου για να μπορούν να εργοδοτηθούν σε υπηρεσίες προβολών, ή εκθέσεων διαφόρων εκδοτικών, ή διαφημιστικών επιχειρήσεων, σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση, ή για να μπορέσουν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Η Σχολή είναι αφοσιωμένη στο σημαντικό και πολύπλευρο  έργο που επιτελεί στην Έρευνα, τη Διδασκαλία και την Κοινωνική Προσφορά, για συνεχή διάκριση, αριστεία και προβολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κύπρο, και στο εξωτερικό.

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα