Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Μήνυμα από το Κοσμήτορα

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων ήταν το σημείο εκκίνησης του πάλαι ποτέ Cyprus College. Περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει ακόμη πιο ισχυρή και βρίσκεται στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού. Αντιμετωπίζουμε τις αβεβαιότητες του οικονομικού περιβάλλοντος και τις νέες πραγματικότητες που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση ως πρόκληση και όχι ως εμπόδιο. Χτίζουμε επάνω στις  γερές μας βάσεις και με σωστό σχεδιασμό προγραμματίζουμε ένα  λαμπρότερο μέλλον.

Έχω αναφερθεί στο παρελθόν μας σε μεγάλο βαθμό, καθώς πιστεύω ότι έχουμε πολλές εμπειρίες και ευχάριστες στιγμές τις οποίες μπορούμε να ανακαλέσουμε και οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν βιωματικά και διδακτικά για το μέλλον. Τα προπτυχιακά προγράμματα μας στη διοίκηση επιχειρήσεων υποστήριξαν τη μετατροπή της Κύπρου σε οικονομικό κέντρο, τις περασμένες δεκαετίες, και οι απόφοιτοι μας ήταν στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τα επαγγέλματα της λογιστικής, του μάρκετινγκ, της διοίκησης, του τουρισμού και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα MBA, ένα από τα πρώτα στη χώρα και σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα δημιούργησε μια νέα γενιά στελεχών επιχειρήσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Τα πρόσφατα γεγονότα του Μάρτιο του 2013 αποτέλεσαν σοκ για την ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας. Προβληματιστήκαμε, αναζητήσαμε λύσεις, ανασυνταχθήκαμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου» εισέρχεται στη νέα εποχή με μια σειρά από λύσεις. Έχουμε δημιουργήσει ένα εντελώς νέο MSc σε Ναυτιλιακές και Θαλάσσιες Σπουδές, έχουμε δημιουργήσει ένα νέο BBA σε Marketing Communications and Social Media, και ένα νέο BSc στη Διοίκηση Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα νέο BSc in Aviation Management, ένα μοναδικό πρόγραμμα, το ένα και μοναδικό στη ΝΑ Ευρώπη.

 

Οι στόχοι μας για το 2020 για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου» είναι να καταστεί κέντρο αριστείας σε συγκεκριμένους τομείς, να αποτελέσει αξιόπιστο εταίρο για τον επιχειρηματικό κόσμο, να ενισχύσει την πτυχή της απασχολησιμότητας των αποφοίτων μας και να διεθνοποιήσει περαιτέρω τα προγράμματά μας. Για το σκοπό αυτό, θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να αυξήσουμε την ερευνητική μας παραγωγή με έμφαση  στη δημοσίευση άρθρων - σε περιοδικά υψηλής ποιότητας με  ετεροαναφορές - βιβλία και μονογραφίες. Θα επενδύσουμε στις νέες πραγματικότητες και τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει η πρόσφατη ανακάλυψη των υδρογονανθράκων. Νέα, ενδιαφέροντα, μοντέρνα, θα δημιουργηθούν που θα επηρεάσουν νέα γενιά ώστε να είναι έτοιμη να διαχειριστεί τις αλλαγές στην οικονομία και τη χώρα. Τo διδακτορικό πρόγραμμα μας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων θα είναι το όχημα μας για να έρθουμε πιο κοντά στους στόχους μας για την επίτευξη αριστείας. Το νεοσύστατο, διαθεματικό Κέντρο Αριστείας στον Κίνδυνο και την Επιστήμη των Αποφάσεων (CERIDES) θα μας οδηγήσει σε νέα ερευνητικά επιτεύγματα.   Έχουμε ήδη ισχυρές σχέσεις με την τοπική και μέρη της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας - αυτό είναι εμφανές μέσα από τις Συμβουλευτικές Επιτροπές των  προγραμμάτων μας - αλλά θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον τομέα, γιατί μας ενδιαφέρει να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις. Θέλουμε να ακούσουμε τους εργαζόμενους και την επιχειρηματική κοινότητα ώστε να προσανατολίσουμε τα προγράμματα μας προς τις ανάγκες τους. Θέλουμε να αναπτύξουμε κοινωνικά ευαίσθητους ηγέτες με την ικανότητα να λύνουν προβλήματα, να διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις, με διάθεση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας!

Είμαι βέβαιος ότι με τα γερά θεμέλια μας από το παρελθόν, τη δέσμευσή μας για ακαδημαϊκή αριστεία και την διάθεσή μας να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2020!

Καθηγητής Γιώργος Μπούστρας

Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου»

Διευθυντής, Centre for Risk and Decision Science (CERIDES)

Καθ. Γιώργος Μπούστρας

Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου»

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα