Προφίλ Σχολής

Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, με προστιθέμενη επιστημονική και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Η οργάνωση και η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνάδει απόλυτα με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με διεθνή πρότυπα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής είναι το αποτέλεσμα συνεργασιών με διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Η Ιατρική Σχολή θα δέχεται σπουδαστές από Κύπρο και Ελλάδα αλλά και διεθνείς φοιτητές από την Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή και θα έχει έδρα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε οποιοδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε άλλα διεθνή συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Πρόγραμμα Σπουδών: Ταχεία Εισαγωγή στο Κλινικό Περιβάλλον

Η Ιατρική Σχολή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μεθοδολογιών στη διδασκαλία και στη μάθηση. Αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική άσκηση problem-based learning, task-based learning, σεμινάρια κλινικών δεξιοτήτων, εικονική μάθηση και κλινική εκπαίδευση με ασθενείς στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου. Η κλινική άσκηση θα γίνεται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο, το βασικό όμως πρόγραμμα θα είναι συνδεδεμένο με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 

Η ταχεία εισαγωγή των φοιτητών σε κλινικές εμπειρίες υπογραμμίζει τη σημασία της κλινικής εφαρμογής των βασικών επιστημών στην Ιατρική και χρησιμεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος των φοιτητών για την ιατρική. Επιτρέπει επίσης στους φοιτητές να αναπτύξουν περαιτέρω τα επαγγελματικά τους προσόντα και να μελετήσουν γενικά τον ασθενή και όχι μόνο τη συγκεκριμένη ασθένεια από την οποία υποφέρει.

 

Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Η κλινική εξάσκηση με πραγματικούς ασθενείς αρχίζει από το πρώτο έτος σπουδών. Οι φοιτητές θα έχουν επαφή με ασθενείς σε νοσοκομεία, ως μέρος της κλινικής τους εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο και κυρίως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη συνάψει τη συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για χρήση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ως βασικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Ταυτόχρονα έχει συμφωνηθεί η χρήση και άλλων κρατικών Νοσοκομείων στην εξάσκηση των φοιτητών.

 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα