Σχολή Θετικών Επιστημών

Μήνυμα από το Κοσμήτορα

Σας καλωσορίζω στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον για να εργαστείς, να σπουδάσεις και να οραματιστείς με απώτερο σκοπό να επηρεάσεις και ν’ αλλάξεις ζωές.

Η Σχολή μας είναι η μεγαλύτερη και η πιο ποικιλόμορφη στο Πανεπιστήμιο, με πάνω από 1800 φοιτητές, 16 Προπτυχιακά (Bachelor) προγράμματα σπουδών, 13 Μεταπτυχιακά (Master) και 5 Διδακτορικά (PhD). Η Σχολή παρέχει ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο με προγράμματα σπουδών, όπως Βιοϊατρικές Επιστήμες, Φαρμακευτική, Γενική Βιολογία, Νοσηλευτική και Μαιευτική, Φυσικοθεραπεία, Δημόσια Υγεία, Διατροφή-Διαιτολογία, Αθλητικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Επιστήμη Υπολογιστών, Μηχανική  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική κλπ., ενώ την ίδια στιγμή είμαστε η μόνη Σχολή στην Κύπρο που προσφέρει προγράμματα σπουδών όπως Ακτινοδιαγνωστική-Ακτινοθεραπεία, Γενική Μικροβιολογία, Εργοθεραπεία, Γεροντολογία, Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία, Αθλητική Φυσικοθεραπεία, καθώς και μεταπτυχιακά σε αναδυόμενους επιστημονικούς τομείς όπως η Ασφάλεια Κυβερνοχώρου (Cybersecurity), Telecommunications Enginnering και η Μηχανική Τηλεπικοινωνιών. Σ’ ένα πλούσιο και ποικίλο εκπαιδευτικό και ερευνητικό περιβάλλον, η Σχολή αποτελείται από τρία ανεξάρτητα τμήματα: το Τμήμα Πληροφορικής και Επιστήμης Υπολογιστών, το Τμήμα Επιστημών Υγείας και πιο πρόσφατα το Τμήμα Επιστημών Ζωής.

Η μαθητοκεντρική μας προσέγγιση, συνυφασμένη με 5 αστέρων ακαδημαϊκή αριστεία στη διδασκαλία, όπως καταγράφηκε πρόσφατα από το σύστημα κατάταξης QS Top Universities (QS Stars), σε συνδυασμό με μοντέρνους χώρους διδασκαλίας και προηγμένης τεχνολογίας εργαστηριακές εγκαταστάσεις, προσφέρει στους φοιτητές μας ένα ευδόκιμο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να καλλιεργήσουν κριτική σκέψη και να επιδείξουν ηγετικές δυνατότητες. Οι φοιτητές μας αποφοιτούν καλά προετοιμασμένοι για το μέλλον, ένα μέλλον όπου η διασπαστική καινοτομία αποτελεί προϋπόθεση για την αλλαγή για μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο κόσμο. Τους εκπαιδεύουμε ώστε να είναι αληθινοί επαγγελματίες και να κατέχουν ένα πολύ ευέλικτο σετ δεξιοτήτων, απαραίτητο στο σημερινό απαιτητικό και γρήγορα εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας. Όλα τα προγράμματά μας είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας και ενσωματώνουν σχέδια πρακτικής ή κλινικής άσκησης, που υλοποιούνται μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών και συνεργασιών, παρέχοντας έτσι στους φοιτητές μας τη δυνατότητα μιας πρώτης, πραγματικής εμπειρίας απασχόλησης πριν από την αποφοίτησή τους.

Η Σχολή μας, παρά τη σύντομη ιστορία από την ίδρυση της, έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό εύρος ερευνητικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας στους τομείς της Πληροφορικής, της Υγείας και των Επιστημών Ζωής. Οι ερευνητικές μας δραστηριότητες ενισχύονται και υποστηρίζονται με υποδομές υπό τη μορφή κέντρων και εξειδικευμένων εργαστηρίων για τη δικτύωση ερευνητών και την προσέλκυση τοπικών και διεθνών πόρων χρηματοδότησης. Τέτοιες υποδομές περιλαμβάνουν το κέντρο Cyprus Musculoskeletal and Sports Trauma Research Centre (CYMUSTREC)

με διευθυντή τον Δρ Στασινόπουλο, το Κέντρο Center for Decision Support and System Optimization’ (DSSO) με επικεφαλής τον Δρ. Δημόπουλο, το κέντρο ‘Center for Game Studies (CGS)’ επικεφαλής του οποίου είναι ο Δρ. Χρήστου και το διεπιστημονικό κέντρο Interdisciplinary Communications Research Center (iCRC)’ το οποίο διευθύνει ο Δρ  Κάτζης. Επιπλέον, η Σχολή μας έχει ιδρύσει την πρώτη στο είδος της Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής, υπό τη διεύθυνση της Δρος Μαρίας Χριστοπούλου, που εξυπηρετεί την κοινότητα, παρέχει χώρους άσκησης και εποπτείας για τους φοιτητές μας και αναλαμβάνει υψηλής ποιότητας έρευνα στον τομέα της Λογοθεραπείας. Η Σχολή μας διαθέτει ερευνητές παγκόσμιας κλάσης στους τομείς της Υγείας, Ζωής και Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής, με σημαντικές αναγνωρίσεις και βραβεύσεις, όπως αυτή της Δρος Ελευθεριάδου («Γυναίκα Επιστήμονας της Χρονιάς 2013» από τα βραβεία Madame Figaro), αυτή του Δρος Ανδρέα Ευσταθίου («Επιστήμονας της Χρονιάς 2013» από τα Βραβεία Man of the Year), του Δρος Πάνου Παπαγιώργη (Βραβείο «Νέος Ερευνητής 2016») από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου, του Δρος Απόστολου Zαραβίνου («Βραβείο Επιστήμης 2017») από το Διοικητικό Συμβούλιο Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, και πιο πρόσφατα, αυτό της  Δρ Ελένης Μούσιη (βραβείο «Νέος Ερευνητής 2017») από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου. Παράλληλα, αξιοποιούμε το εντυπωσιακό δίκτυο συνεργατών μας απ΄όλο τον κόσμο για να επεκτείνουμε τις ερευνητικές δραστηριότητες μας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες έρευνας και κινητικότητας για το προσωπικό και τους σπουδαστές μας.

Έτσι, αν είστε υποψήφιος φοιτητής, γονέας, μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός με ενδιαφέρον για συνεργασία, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα ή ένας ακαδημαϊκός, ακόμα και ένας απλός πολίτης,  αφιερώστε χρόνο να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να μάθετε περισσότερα για εμάς. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για την παροχή οποιωνδήποτε πληροφοριών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ευκαιρίες που προσφέρει η Σχολή μας καθώς και για την πολυδιάστατη κοινωνική μας προσφορά. 

Dr Panos Papageorgis

Dean, School of Sciences

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ Μάθε περισσότερα