Το Πανεπιστήμιο μας στο 2o φεστιβάλ φιλαρμονικών και μουσικών συνόλων στο Ρέθυμνο

Ξεχωριστή θέση στο τριήμερο φεστιβάλ του Ρεθύμνου είχε η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην μπάντα συμμετέχουν φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί οι οποίοι παίζουν οποιοδήποτε πνευστό και κρουστό όργανο. Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της μπάντας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , Γιάννης Μυράλης.

Ο Γιάννης Μυράλης έδωσε συνεντεύξεις στην Κρήτη σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Νέα Δράσις» γράφτηκε ότι «με τη μεγάλη του εμπειρία στο χώρο ο δρ Μυράλης, ο οποίος εκτός από σολίστ στο σαξόφωνο είναι και διακεκριμένος μουσικοπαιδαγωγός, μας μίλησε για τα προγράμματα που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές Χώρες». Ο Καθηγητής Γιάννης Μυράλης, μαζί με τον συνάδελφό του, Καθηγητή Φλάουτου Δημήτρη Γιασεμίδη, στον κλάδο Μουσικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκλήθηκαν να είναι μεταξύ των επιμορφωτών που δίδαξαν νέες τεχνικές διδασκαλίας και προσέγγισης των πνευστών μουσικών οργάνων.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν επίσης μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Σ.Ο.Ν. του Ωδείου των Χρωμάτων, η Στρατιωτική Μουσική της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου, η Ορχήστρα Νέων «Ερωδία» – Wind & percussion youth ensemble του Παγκρήτιου Ωδείου και η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info