5ο CYPRUS JAZZ WORKSHOP (CJW) στο Πανεπιστήμιο μας

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για 5η συνεχή φορά τον πετυχημένο θεσμό του καλοκαιρινού Μουσικού Εργαστηρίου με τίτλο Cyprus Jazz Workshop (CJW) από τις 23-28 Ιουνίου 2019. Το εντατικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πανεπιστημίου και κατά τη διάρκειά του θα διεξάγονται ολοήμερα μαθήματα μουσικής από τις 9:00πμ -5:30μμ. Οι ακροάσεις και εγγραφές θα γίνουν την Κυριακή 23 Ιουνίου από τις 10:00πμ – 1:00μμ, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 24 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 9:30πμ μέχρι τις 6μμ. Το εξαήμερο μουσικό εργαστήρι θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την τελική συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 8:30μμ. Θα συμμετέχουν όλοι οι διδάσκοντες και σπουδαστές. Κάθε απόγευμα θα δίνονται μικρές συναυλίες στις 5.30-6μμ από τους διδάσκοντες. Η τελική συναυλία καθώς και όλες οι απογευματινές εμφανίσεις είναι δωρεάν και ανοικτές για το κοινό.

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με σημαντικούς Οργανισμούς όπως το Jazz Education Abroad, Los Angeles College of Music, Antigua Instruments, καθώς και τις εταιρείες Jamie Aebersold Jazz Books, Really Good Music & Eric Richards Music. Σε αυτή θα διδάξουν σπουδαίοι καθηγητές από ΗΠΑ, Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία), Ταϊλάνδη και Κύπρο. Στο καθηγητικό σώμα περιλαμβάνονται φέτος οι: Gene Aitken (διεύθυνση), Mariano Abello (σαξόφωνο), David Glenn (τρομπόνι), Dr. Kyle Gregory (τρομπέτα), Γιώργος Κρασίδης (σαξόφωνο), Gonzalo Maestre (ντραμς), Cahit Kutrafali (ηλ. μπάσο), Λοΐζος Παφίτης (ηλ. κιθάρα), Jeremy Siskind (πιάνο), Μάριος Τούμπας (πιάνο), Ιωάννα Τρουλλίδου (τραγούδι) και Jimmy Lee (σαξόφωνο). Φέτος, για πρώτη φορά, θα έχουμε ως special guest artist τον Ιταλό σαξοφωνίστα Rosario Giuliani.

Το Μουσικό Εργαστήριο είναι ανοικτό για άτομα όλων των ηλικιών, για όλα τα μουσικά όργανα (ακόμα και για όλα τα τοξοτά και νυκτά έγχορδα όπως βιολοντσέλο, μαντολίνο, ούτι, μπουζούκι κα) και για όλα τα επίπεδα. Στα μαθήματα θα περιλαμβάνονται καθημερινά Jazz Improvisation/Jazz Theory, Jazz Master Classes, Jazz Combos και Jazz Big Bands. Το CJW απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, ερασιτέχνες μουσικούς, ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ επαφή με την τζαζ μουσική, αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Στοχεύει στη δημιουργία μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυθόρμητα happenings. Επιδιώκει, επίσης, να δώσει την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν μουσικές συνεργασίες ώστε να καλλιεργηθούν «μουσικές φιλίες».

Με βάση την ακρόαση της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες θα διαχωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €175. Για περισσότερες πληροφορίες και για ηλεκτρονική εγγραφή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://www.jazzeducationabroad.org/  καθώς και να μας βρείτε στο Facebook.

Προπαρασκευαστικό Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο

Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί, παράλληλα με το CJW (23-28/6), προπαρασκευαστικό μουσικό εργαστήριο για παιδιά 9-14 χρονών το οποίο θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες με κεντρικό άξονα τη μουσική. Το προπαρασκευαστικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 3.30μμ και σε αυτό θα διδάξουν οι Δρ. Γιάννης Μυράλης, Δρ. Μαρία Γεροσίμου, Σάββια Κοζάκου, Άντρια Νικοδήμου, καθώς και η Ιταλίδα καθηγήτρια Maria Luisa Bigai από το Κονσερβατόριο της Νάπολη. Οι σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες που θα υιοθετηθούν θα εστιάζουν στην καλλιέργεια της μουσικότητας και δημιουργικότητας, μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, θα εστιάζουν σε θέματα ρυθμού και γραφικών παρτιτούρων, κινησιολογία και βιωματική προσέγγιση του ρυθμού, μουσικό πειραματισμό και εξερεύνηση και συμμετοχή σε μεγάλο μουσικό σύνολο. Απαραίτητο κριτήριο επιλογής είναι η δυνατότητα ανάγνωσης μουσικής σημειογραφίας.

Κόστος: €150. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για διευκρινήσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στα τηλέφωνα

22-713135 & 99-531387.

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info