Πρ. Αναστασιάδης: Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με κάνει να αισθάνομαι περήφανος

«Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει υψηλού επιπέδου – το τονίζω – και ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του, στην «Τελετή αποφοίτησης 2019». Ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας, της διοίκησης και φυσικά εκατοντάδων αποφοίτων, συγγενών και φίλων τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  αναφέρθηκε στους «υψηλούς στόχους τους οποίους υπηρετεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο από την αρχή της δημιουργίας του, παραμένοντας διαχρονικά προσηλωμένο στην εκπλήρωσή τους». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιτεύγματα του πανεπιστημίου με ιδιαίτερη επισήμανση στα «μεγάλα ποσοστά απασχολησιμότητας των αποφοίτων του». Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, «η απασχολησιμότητα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη γνώση, διότι ζούμε σε μια ανταγωνιστική οικονομία Αγοράς που απαιτεί να διαθέτει κάποιος εφόδια. Και για να επιβραβεύεται ένα πανεπιστήμιο ή να κατατάσσεται στα 76 τόσα ανά το παγκόσμιο ή στην Ευρώπη αυτό σημαίνει πως οι γνώσεις που παρέχει δημιουργούν την προοπτική και τις προϋποθέσεις ασφαλούς απασχόλησης».

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης «στην επιδίωξη από πλευράς Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας αλλά και στην επένδυση στην ανάπτυξη κουλτούρας για την καινοτομία». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τις διεθνείς διακρίσεις του πανεπιστήμιου και είπε: «Πώς να μη νιώθει κανείς περήφανος όταν πληροφορούμε ότι η πλειοψηφία των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής προέρχεται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Και αυτό αποδεικνύει το ανώτατο επίπεδο παιδείας που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο όταν προτιμάται από Γερμανούς, Αυστριακούς. Όλοι καλά γνωρίζετε ποια είναι τα επίπεδα παιδείας που διαθέτουν οι εν λόγω χώρες. Πραγματικά νιώθω περήφανος» είπε ο Πρόεδρος. «Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στην παιδεία, για την προσφορά σας στην οικονομία, για την προσφορά σας στην πατρίδα μας ... θα ήθελα να σας συγχαρώ για ακόμη μία φορά, διότι με κάνετε περήφανο, με κάνετε περήφανο για το Πανεπιστήμιο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ευχήθηκε στους αποφοίτους «καλή σταδιοδρομία».

 

Ενωρίτερα, στον χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού αναφέρθηκε «στο σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας το οποίο  θα πρέπει να εστιάσει ακόμη περισσότερο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση ή καλύτερα στο μοντέλο της “Οικονομίας της Γνώσης”». Αναφέρθηκε επίσης στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του πανεπιστημίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του  ως επίσης και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του.

 

Κεντρικός ομιλητής ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ο οποίος ανέφερε: «Εδώ – σε αυτό το χώρο –καλλιεργούμε νέες ιδέες, εφαρμόζουμε νέες διαδικασίες.

Εμπεδώνουμε την καινοτομία ως μακροπρόθεσμη αξία για την επιτυχία των φοιτητών και των αποφοίτων μας στον εργασιακό τους χώρο.

Εδώ – στο Ευρωπαϊκό – παράγουμε μετρήσιμες αλλαγές και μετρήσιμα αποτελέσματα». Ο Πρύτανης αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του πανεπιστημίου ειδικά στον τομέα της καινοτομίας όπου το πανεπιστήμιο είναι στα 101+ καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο , απευθυνόμενος στους απόφοιτους είπε «έχετε συγκριτικά πλεονεκτήματα που εσείς κατακτήσατε και τώρα καλείσθε να υλοποιήσετε στον καθημερινό σας βίο και, βέβαια, στους χώρους εργασίας σας.»

 
This website is using cookies. More info. Agree More Info